Autostopistul tâlhar este internat la psihiatrie

Tânărul de 15 ani care l-a înjunghiat în Ajunul Crăciunului pe cel care a vrut să îi facă un bine suportă urmările faptelor sale. Deși polițiștii au început urmărirea penală pentru tâlhărie, procurorii au cerut o analiză mai amănunțită a cazului.

Autostopistul a șocat comunitatea locală cu fapta sa crudă, comisă în Ajunul celei mai mari sărbători a creștinătății. Acesta este bănuit acum de procurori că ar avea probleme psihice și, tocmai de aceea, asupra lui s-au luat măsurile corespunzătoare. „Conform dispozițiilor procurorului, tânărul va fi supus unor expertize psihiatrice. În momentul de față se află internat în secția de psihiatrie infantilă, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență din Timișoara”, a declarat astăzi, pentru „Express de Banat”, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție din Caraș-Severin, Grigore Stolojescu.

Reamintim că, în timp ce se deplasa cu autoturismul spre Oraviţa, pe raza localităţii Lupac, reşiţeanul a oprit să ia la ocazie un tânăr care îi făcea semne insistent. La scurt timp după ce a urcat în maşină, adolescentul, care avea doar 15 ani, a scos un cuţit şi a început să-l înjunghie pe şofer. I-a aplicat mai mult de zece lovituri în zona feţei, gâtului, pieptului şi a spatelui şi i-a provocat mai multe răni la mâini în timp ce acesta încerca să se apere. Bărbatul a găsit totuşi puterea să sară din maşină şi s-a prăbuşit pe asfalt într-o baltă de sânge.

Agresorul a urcat la volan şi a încercat să se facă nevăzut, însă a fost prins de polițiști în două ore. Victima a ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa, iar în acest moment se află sub supravegherea medicilor, în stare stabilă.