VIDEO. Adrian Torma: Domnule Dunca, domnule Popa, transformăm județul în clan, în grup de interese?!

Înțepat și persiflat, primarul orașului Moldova Nouă a replicat în termeni foarte duri, trântindu-i în nas milionarului Romeo Dunca ușa Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție pe care acesta și-ar dori să o conducă din 27 septembrie încolo, cu sprijinul prietenului său, Nelu Popa.

Romeo Dunca și Nelu Popa l-au descoperit la Moldova Nouă, în persoana lui Ion Chisăliță, pe omul care „a făcut parte din cei care au ridicat aceasta țară și au adus respect față de ea pe întreg mapamondul”, care, astăzi, în opinia celor doi este și speranța orașului de la Dunăre. Asta, după ce primarul Reșiței îl înțepase și într-un interviu pe fostul său coleg de partid. În replică, Adrian Torma vorbește despre naivitate, despre lucruri de care Dunca și Popa habar nu au, dar și despre altele pe care le știu foarte bine, despre interese.

 

Care sunt interesele ascunse în spatele candidaturii lui Romeo Dunca la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin? De ce succesul primarului Nelu Popa e în primul rând o chestiune de imagine? Ce negocieri au avut loc, departe de ochii lumii, în Clisura Dunării? Au vreun contract ascuns firmele familiei sale cu primăria pe care o conduce? Ce are de gând cu comoara descoperită în mijlocul Dunării? Astăzi, de la ora 20.00, aflăm răspuns de la Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă.

Publicată de Express de Banat pe Luni, 20 iulie 2020

„Eu am mai văzut oameni ca Romeo Dunca. Unul dintre ei am fost chiar eu. Foarte exuberant, foarte pornit și limitat în a deschide orizontul. În acest moment, domnul Dunca are pus un căpăstru. El știe așa: PSD jos, îl ajută Nelu Popa, îl ajută Marcel Vela, îl ajută Bolojan. Mai rămâne să îl ajute vreun duhovnic sau vreun grup de majorete, vreun grup de prințese, eu știu cine să îl ajute pe el ca să fie un bun manager de Consiliu Județean. Din punctul meu de vedere, el nu e bun de luat în calcul pentru noi, pentru județul Caraș-Severin. Unde ai fost tu 30 de ani și cum dintr-odată te-ai îndrăgostit de tot județul Caraș-Severin când tu nu ai avut o carieră politică nici măcar în Timiș?! Ai venit în Caraș pe prietenia cu Nelu Popa și pe relația cu Marcel Vela. Păi ce facem, transformăm județul în clan, transformăm în grup de interese, în nepotisme?! Și eu am prieteni la Timișoara, dar nu i-am adus la Moldova Nouă și poate chiar și-ar fi dorit să vină la Moldova Nouă”, a afirmat Adrian Torma în redacția Express de Banat.Dunca e avertizat că notorietatea și prieteniile cu câțiva lideri liberali cu cotă bună nu sunt argumente suficiente pentru a conduce administrația județeană. E nevoie de mult mai mult de atât, ori omul de afaceri n-ar fi dat dovadă că înțelege ceva din administrația publică. În plus, va aștepta tot timpul comenzile altora, el neputând să-și asume ceva ce nu înțelege. „Sunt curios ce propune domnia sa județului Caraș-Severin, ce obiective mărețe are. Romeo Dunca nu e naiv, e extrem de naiv. Se ascunde în spatele lui Nelu Popa, deși nu știu care e mai înalt dintre ei. Una, două, Nelu în față și Marcel Vela. Cred că ar trebui să dovedească cine este el, să ne vorbească un pic despre el, de viziunea lui ca să putem avea o imagine. Deocamdată eu am impresia că Nelu Popa candidează la Consiliul Județean, nu Romeo Dunca! Cred că o să-și facă birou lângă biroul lui Nelu Popa, dacă va ajunge cumva președintele Consiliului Județean, că el singur nu este în stare să ia o decizie”, a comentat Torma.

În opinia social-democratului de la Dunăre, Dunca nu e potrivit pentru șefia Consiliului Județean pentru că nu se pricepe la administrație publică, dar și pentru că în spatele candidaturii sale ar sta ascunse alte interese. Financiare. Personale! „Deocamdată eu nu văd un proiect pentru județ. Deci, rămâne doar problema Muntelui Mic, alte probleme sau alte ieșiri concrete nu am văzut ale domniei sale. Merită felicitat, dar pentru proiectul pe care l-a făcut pe Muntele Mic, pentru expedițiile la Polul Nord și Polul Sud și pentru dezvoltarea companiei în județul Timiș sau prin străinătate. Dar nu știu cu ce ne încântă pe noi, în Caraș Severin. Să ne spună concret ce vrea să facă în Caraș-Severin! Mai avem o lună până începe campania electorală, nu am văzut un plan, un proiect de dezvoltare a județului. În plus, dacă-l lăsăm pe Dunca prin centrul Reșiței nu-l cunoaște nimeni. Deci nu e un om să știe că el este Dunca”, a mai comentat Adrian Torma.