Ministrul Mediului a stricat distracția pe două roți în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

În goana sa după imagine, Costel Alexe s-a pozat și filmat astăzi la umbra pădurilor virgine din rezervațiile naturale din Caraș-Severin, în timp ce pe jurnaliști i-a invitat să plimbe ursul la deponeul ecologic de deșeuri care întârzie să funcționeze în dealul Lupacului.

Ministrul Alexe i-a chemat pe jurnaliști la centrul de management al deșeurilor, pentru a le vorbi despre o situație revoltătoare, pentru care România e sancționată de Comisia Europeană, numai că, fascinat probabil de frumusețea județului, a uitat și de deșeuri, și de jurnaliști. I-a lăsat pe aceștia din urmă cu ochii în soare, vreo trei ore, dar a meritat. „În vizita noastră, colegii mei de la Direcția Silvică și Arii Protejate au găsit chiar în Parcul Național Semenic un enduro în desfășurare, ceea ce mi se pare absolut nefiresc pentru fondul forestier, darămite pentru un parc național. Au fost amendați și vor plăti cu vârf și îndesat pentru astfel de practici!”, a explicat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Costel Alexe a prezentat și o serie de informații foarte importante, chiar din șantierul deschis în centrul Reșiței. „Tăierile la ras vor fi interzise pe circa 1 milion de hectare, suprafața însumată a parcurilor naționale și naturale și a rezervațiilor naturale!”, a spus ministrul, avertizându-i pe oamenii pădurii din Caraș-Severin că s-a terminat cu jaful. Alexe a lămurit-o și cu urșii. Sunt animale sălbatice, nu domestice și cu atât mai puțin de companie! Cu deșeurile e ceva mai complicat, dar Hurduzeu trebuie să găsească soluții. Până atunci, ministrul Mediului, Pădurilor și Apelor i-a dat de lucru primarului Nelu Popa. „Pădurea are rol recreativ, dăm posibilitatea amenajării în pădure a potecilor pentru plimbare și chiar a pistelor pentru biciclete, pe fonduri europene”, i-a explicat ministrul edilului-șef al Reșiței.

expresb 1000x1001000 x 200 gif