Primul caz de deces al unui pacient infectat cu noul virus la Spitalul din Caransebeș

Astăzi a pierdut lupta cu boala o femeie din satul învecinat Iaz, după ce medicii au internat-o la Spitalul din Caransebeș în fază critică. Este primul caz de pacient infectat cu Sars Cov 2 care a intrat direct pe terapie intensivă, însă medicii nu au mai putut face nimic.

Femeia în vârstă de 72 de ani s-a prezentat la Spitalul Municipal de Urgență în urmă cu câteva zile cu simptome de COVID -19, însă și după ce a fost testată pozitiv a refuzat internarea.

Pacienta s-a prezentat la spital, a fost investigată și a ieșit pozitiv la Sars Cov 2, dar a refuzat pe proprie semnătură internarea. A revenit câteva zile mai târziu, din păcate într-o stare agravată, iar evoluția ulterioară a dus la decesul ei astăzi. Suntem în faza de transmitere comunitară, ce mă interesează acum este ca spitalul nostru să nu devină un focar”, ne-a precizat managerul spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, medicul Gheorghe Borcean.

Surse din cadrul unității medicale menționează că și familia părintelui internat zilele trecute la unitatea medicală, a fost depistată cu COVID – 19, 6 din cei 7 copii, socrii și soția. Dintre aceștia doar preotul se află internat, restul familiei se află în autoizolare la domiciliu. Decesul pacientei din Caransebeș este al 11-lea caz înregistrat în județul Caraș-Severin, până în acest moment.