Doctorul Borcean nu renunță la nicio funcție! Indiferent cine îl consideră incompatibil!

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

După apariția în presă a informației privind numirea de către ministrul Sănătății a medicului chirurg Gheorghe Borcean în funcția de manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Agenția Națională de Integritate își expune punctul de vedere cu privire la incompatibilitatea pe funcția.

Express de Banat a oferit declarația fostului manager al Spitalului, Adrian Cican, înlăturat din punctul său de vedere ilegal de pe funcția de manager, prin care considera ca incompatibilă funcția medicului Gheorghe Borcean de manager al spitalului cu cea de președinte al Colegiului Medicilor și ilegală pentru că persoanele peste 65 de ani nu mai au dreptul să ocupe funcții de conducere. În urma apariției în presă a acestor informații, Agenția Națională de Integritate, citată de libertatea.ro, a oferit un punct de vedere, specificând totodată că nu s-a făcut nicio anchetă în acest sens.

„Din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, opinăm că deținerea simultană a funcției de manager de spital al Spitalului Municipal Caransebeș și a funcției de președinte al Colegiului Medicilor din România este de natură să genereze o situație de incompatibilitate potrivit art.178 alin.(1) lit.a) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare. Precizăm că prezentul răspuns reprezintă punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate raportat la situația de fapt descrisă și la dispozițiile legale incidente, nu este o interpretare generală şi obligatorie a textelor de lege și nu reprezintă rezultatul activității de evaluare efectuată în condițiile Legii nr. 176/2010”, se precizează în document.

publicitate ziar expresb 1000x100

Medicul Gheorghe Borcean nu a dorit să comenteze punctul de vedere oferit de ANI, spunând că în momentul când se va formula o plângere oficială împotriva sa se va apăra. De asemenea, managerul spitalului din Caransebeș a ținut să precizeze că nu va lua nicio decizie în privința deținerii funcției de președinte al Colegiului Medicilor din România.

CITEȘTE ȘI: News Alert! Se întoarce roata la Spitalul din Caransebeș. Dr. Borcean uns manager de Ministrul Sănătății

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/