News Alert! Se întoarce roata la Spitalul din Caransebeș. Dr. Borcean uns manager de Ministrul Sănătății

După aproape un an de zile în care Adrian Cican a încercat, din punctul său de vedere să limpezească apele la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, astăzi, prin ordinul Ministrului Sănătății este numit pe funcția de manager medicul Gheorghe Borcean.

Este cunoscut războiul dintre Adrian Cican și „mafia halatelor albe” prin care Cican, cu sprijinul primarului Felix Borcean a încercat să reabiliteze și să integreze Ambulatoriul în cadrul spitalului cu toate piedicile puse de o serie de medici, conduși, după cum declara în repetate rânduri Adrian Cican, chiar de președintele Colegiului Medicilor Dr. Gheorghe Borcean.

Adrian Cican s-a războit cu Societatea Civilă Medicală, care a deținut în chirie cabinetele din fosta policlinică, unde, după cum preciza Cican, medicii prestau activitatea medicală pentru buzunarul propriu, în timpul programului din spital.

Ceea ce se întâmplă este în primul rând ilegal. Medicul Gheorghe Borcean nu mai poate ocupa o funcție de conducere, în prag de pensionare, are 67 de ani și legal nu mai are dreptul, apoi este președintele Colegiului Medicilor din România, din nou ilegal, incopatibilitate de funcții”, ne-a menționat Adrian Cican.

Adrian Cican nu se lasă și dacă Instanța de judecată îi va da dreptate la contestațiile făcute în urma deciziilor luate de Ministerul Sînătății în baza cărora a fost înlăturat de la șefia spitalului se va întoarce la Caransebeș. Până atunci de ieri este managerul spitalului din Orșova.

Medicul Gheorghe Borcean a ținut să ne precizeze că decizia ministrului Nelu Tătaru de numire a sa în funcția de manager este pentru perioada stării de alertă și vine îmtr-o perioadă epidemiologică deloc ușoară:

Vin pe un mandat incomod, pe care nu neapărat l-aș fi dorit, dar pe care l-am acceptat ca pe o onoare. Mandatul meu este interimar si strict delimitat de perioada stării de alertă și doresc, în acest scurt mandat să fac lucruri care să se vadă in activitatea spitalului, lucruri pe care le-am făcut și înainte, doresc să refac spiritul și sufletul de echipă al spitalului, știut fiind că acestea mai mult decât orice altă manifestare economică, financiară, administrativă definesc ceea ce este Spitalul într-un oras de talia Caransebeșului. Sigur nu mă voi angaja în dispute sterile cu antecesorul meu și voi lăsa faptele să vorbească de la sine. Traversăm o perioadă volatilă din punct de vedere epidemiologic și îmi voi calaliza întreaga mea energie, a colegilor și colaboratorilor nostri pentru a fi la înăltimea așteptărilor și pentru a-i conferi siguranța sanitară pacientilor noștri și cetățenilor urbei”, ne-a declarat medicul chirurg Gheorghe Borcean, managerul interimar de azi, 21.07.2020 al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.