Niciun caz de COVID-19 în cele 16 centre ale DGASPC Timiș! „Este important să acționăm chiar și cu mai multă prudență”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Cinci luni de pandemie și zero cazuri de coronavirus în cele 16 centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Timiș. Atât angajații, cât și beneficiarii au dat dovadă de responsabilitate și au tratat situația cu maximă seriozitate, iar de acum înainte este nevoie chiar și de mai multă prudență, anunță reprezentanții instituției.

Statisticile COVID-19 devin tot mai îngrijorătoare. În doar o singură zi au fost înregistrate, la nivel național, aproape 1.000 de cazuri, iar ultimele date arată că în județul Timiș au fost confirmate pozitiv alte 40 de persoane. Cu toate acestea, în centrele DGASPC Timiș nu a fost confirmat niciun caz între cei 1.000 de beneficiari. Secretul stă în tratarea cu maximă responsabilitate a situației și respectarea strictă a măsurilor de prevenție.

„Dată fiind situaţia de criză existentă la nivel naţional, cu zile în care din păcate numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2 este din ce în ce mai mare, este important să continuăm să punem un accent crescut pe tot ceea ce înseamnă prevenție și siguranță, cu atât mai mult cu cât, în cele 16 centre rezidențiale aflate în structura DGASPC Timiș, sunt ocrotiți aproape 1.000 de beneficiari – copii și persoane adulte cu dizabilități, respectiv persoane vârstnice cu nevoi speciale și cu diverse comorbidități. Din fericire, dată fiind responsabilitatea de care am dat dovadă cu toții în această perioadă, angajați și beneficiari, deopotrivă, dar și datorită măsurilor de prevenție și de siguranță luate în cadrul DGASPC Timiș și în centrele rezidențiale, până în prezent, niciun beneficiar al acestor centre nu a contactat COVID-19, siguranța acestor persoane reprezentând un aspect extrem de important pentru noi”, au transmis reprezentanții DGASPC.

Instituția pare că s-a transformat într-o fortăreață bine protejată de necruțătorul virus, dar chiar și așa, oamenii nu lasă garda jos.

„Dat fiind faptul că pericolul nu a trecut și că această perioadă dificilă, cu norme și măsuri de siguranță, unele chiar limitative, continuă, este important să acționăm chiar și cu mai multă prudență, obiectivul rămânând același: zero cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul beneficiarilor din cadrul centrelor. În acest sens, facem apel la toți aparținătorii care doresc să mențină legătura cu adulții sau cu copiii din centrele noastre rezidențiale să ne sprijine în continuare, să ne ajute să-i protejăm pe cei dragi lor și să respecte, prin urmare, toate normele și măsurile de siguranță stabilite la nivelul fiecărui centru”, au mai spus cei de la DGASPC Timiș.