„Sunt locuri la ATI. Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Întrebarea a venit de la ministrul de Interne, Marcel Vela, după ce secretarul de stat Raed Arafat a precizat că există situații punctuale în care nu mai sunt locuri la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Sunt locuri la ATI (Anestezie și Terapie Intensivă – n.r.). Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?”, a întrebat luni Marcel Vela. Secretarul de stat Raed Arafat, prezent lângă Marcel Vela în cadrul conferinței de presă, a ținut să precizeze că există situații punctuale în care nu mai sunt locuri la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Când spunem că nu sunt locuri la ATI București înseamnă că spitalele COVID la București nu au locuri la ATI. Când Timișoara spune că nu are locuri la ATI, înseamnă că nu are locuri la ATI. Plus, una e situația din starea de urgență, una e situația de acum. În starea de urgență am avut medici detașați, medici care au lucrat în alte spitale ca să sprijine structura COVID, o parte din ei s-au întors la locul de muncă. Deci există locuri, dacă începem să ducem fiecare bolnav și să-l trimitem în celălalt capăt al țării.”, a spus Arafat.