Președinția Consiliului Județean Timiș, țintită și de activistul civic Cristian Brâncovan! „Oamenii au prins încredere în mine”

Cristian Brâncovan a câștigat notorietate în Timișoara după numeroase lupte cu hoția și nedreptatea. Cu toate că știe tot ce mișcă în curtea Primăriei Timișoara, activistul civic a ales să țintească președinția Consiliului Județean Timiș. Este însă nevoie de câteva mii de semnături.

Cristi Brâncovan spune că decizia nu a fost luată din scurt, ci după ce a discutat cu cei care l-au susținut în demersurile avute de-a lungul timpului. Practic, propunerea a venit de la cetățeni.

„Solicitarea a fost din partea persoanelor cu care am interacționat. Prieteni, amici și simpli cetățeni. Oamenii au prins încredere în mine, să îmi asum, să îi reprezint și la un alt nivel, nu doar ca activist. S-au regăsit în demersurile mele. Nu am o structură în spate care să mă sprijine chiar dacă pentru mine e o muncă diferită față de ce am făcut până acum. Trebuie să privesc cu responsabilitate înainte și să îmi asum o astfel de decizie. Am meditat mult la asta, iar când a venit momentul și s-a dat drumul la strângerea de semnături mi-am exprimat intenția public.”, a explicat, pentru Express de Banat, Cristian Brâncovan.

S-a făcut remarcat după ce a „luptat” cu problema hoților de buzunare, s-a impus în fața reprezentanților municipalității și a fost organizatorul multor proteste din Timișoara. Cu toate că este cunoscut pentru că a încercat să își apere urbea, nu a ales Primăria Timișoara și a și explicat de ce.

„Decizia de a alege Consiliul Județean Timiș mi-a aparținut. Eu mi-am fixat de-a lungul anilor niște limite. Mi-am propus să schimb lucruri, nu persoane și în momentul în care Nicolae Robu a reacționat la diversele mele intervenții am considerat că scopul e atins. Eu trebuie să schimb lucruri, nu pe actualul primar cu persoana mea. Există în momentul de față o competiție la nivelul Primăriei Timișoara ce îmi satisface exigențele. Dincolo, la Consiliul Județean Timiș nu sunt mulțumit deloc de tot ce s-a întâmplat în toți acești opt ani de administrație. Nu reușesc să identific proiecte care să îmi fi schimbat în bine viața în perioada asta, astfel încât îmi asum eu să mă bat pentru poziția asta. Eu am în plan să strâng semnăturile necesare. Nu am o organizare în spate, nu știu cât de ușor sau cât de greu îmi va fi.”, a mai spus Brâncovan.

Brâncovan are nevoie de peste 3.000 de semnături, iar cei care doresc să îl susțină se pot înscrie într-un grup de Facebook care poate fi accesat AICI. Călin Dobra (PSD), Alin Nica (PNL), Cristian Moș (USR), Adrian Pau (Pro România) și Titu Bojin, fost președinte al CJT, și-au anunțat deja candidatura pentru obținerea funcției de președinte al instituției.