StudentFest vrea să învingă pandemia în stil autentic. Festivalul studențesc ajunge la a 29-a ediție

Anul 2020 înseamnă pentru StudentFest ediția cu numărul 29. Dat find contextul actual, în perioada 17-27 august, doritorii vor putea participa la peste 50 de evenimente gratuite în regim online, dar și fizic! Festivalul urmărește stimularea creației, iar ediția din acest an an caută să descopere autenticul în toate domeniile parcurse de cele opt secțiuni ale festivalului: Arte Vizuale, Arte Urbane, Dans, Design Vestimentar, Foto-Video, Literatură, Muzică și Teatru.

Tematica din acest an pune accent pe arta autentică românească, cea care va fi pusă în lumină prin evenimente și ateliere de lucru. Printre atelierele de lucru pregătite de organizatori se numără ateliere de poezie, proză, caligrafie, teatru de improvizație, dicție, tatuaje, dans, podcasting, fotografie și multe altele, înscrierile pentru acestea urmând să se deruleze curând. Evenimentele fizice vor cuprinde concerte și piese de teatru în aer liber, dedicate Capitalei Culturale Europene 2021, așa cum își propun organizatorii. Pentru a fi la curent cu noutățile și programul evenimentului, puteți urmări site-ul www.studentfest.ro și pagina de Facebook a proiectului, https://www.facebook.com/studentfest.ro.

„Arta își lasă amprenta asupra lumii indiferent de context, rolul său terapeutic observându-se în special în perioada izolării din pandemie. Pentru a celebra continuitatea și libertatea de exprimare în artă, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) aduce și în acest an în atenția publicului un proiect de anvergură la nivel național și internațional: StudentFest. Arta autentică își păstrează autonomia față de societate, asumându-și totodată caracterul său social ca produs al acesteia. Aducând totodată în lumină, prin tematica ediției, arta autentică românească din folclor, artiștii sunt chemați să privească dincolo de lumea materială pentru a transcende, asemeni strămoșilor, realitatea banalului în etern.”, transmit organizatorii StudentFest.

upt 1000x100