Cine sunt finaliștii Bega Music Festival 2020? Evenimentul va fi ținut în paralel cu Zilele Timișoarei

po 1000x100px (3)

22 de concurenți dintr-un total de 59 au fost declarați finaliștii Festivalului Național de Creație și Interpretare Bega Music Festival, care se va desfășura în acest an în perioada 1-2 august în Piața Libertății din Timișoara. La competiție s-au înscris tineri din 26 de orașe ale țării.

Nora Filipoiu, Bianca Alexandra Bisceanu, Simion Caragia, Raluca Milin, Michelle Pater, Troacă Maria Alexia, Anca Alexandra, Oana Giurgiuman, Antonia Rădulescu, Alexandru Ticula, Thea Marconi, Kiss Kitty, Zoran Demian, Diana Ivan, Debora Hant, Antonia Isdraila, Izabela Toth, Katalinic Bianca, Doriana Paulescu, Roxana Suharu, Alexandra Sirghe, Carla Boboc, Dominique Simionescu, Maria Bobotan, Tania Ionescu și Daria Cojocaru au ajuns în finala concursului de interpretare. 11 dintre aceștia sunt originari din Timișoara și din județ, iar ceilalți finaliști provin din Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Măgurele, Buzău, Slobozia, Alexandria, Galați, Craiova, Cisnădie și Baia de Aramă.

Alături de finaliști, pe scena din Piața Libertății se vor alătura cei 4 interpreți calificați direct ca urmare a premiilor obținute în cadrul Festivalului Copiilor. Concursul de interpretare va fi urmat de un minirecital susținut de către câștigătoarea ediției precedente, Andreea Vlas, și de câștigătorul concursului de televiziune „Vocea României” din 2019, timișoreanul Dragoș Moldovan.

Duminică, 2 august, se va derula secțiunea de creație a festivalului. Din cele 56 de piese înscrise, juriul a calificat 23 de piese în finală. Tinerii talentați și compozitorii locali vor da glas creațiilor lor prin intermediul artiștilor și trupelor locale: AXIS, Maryliss, Peregrinii, Skywalkers, RUA, Beck Corlan și Duality. Au fost calificați și tineri din edițiile trecute, care și-au continuat drumul muzical, precum: Antonia Rădulescu, Zoran, Ihea Marconi, Ovidiu Dodo Moldovan, Ana Kui, Alexandra Cancel, Adrian Orlean și Codruț Croitoru. Pe scena se va auzi și „Hai sus”, piesa câștigătoare a primei ediții a concursului, și recitalul celor de la Pragu’ de Sus.

Accesul la eveniment se va face pe baza de înscriere în listele disponibile în cadrul evenimentului „Bega Music Festival – Finala”, în limita celor 500 de locuri puse la dispoziție, în fiecare seară, cu titlu gratuit.