VIDEO. Adevăratul Peter Pan s-a născut în Caraș-Severin!

casa peter pan

Casa lui Peter Pan nu este în Neverland, ci la Rusca Montană! Primăria are în plan să reabiliteze clădirea și să atragă turiști care vor să afle povestea tânărului soldat bănățean care nu a vrut să îmbătrânească.

Peter Pan, născut și crescut la Rusca Montană la finalul secolului al XIX-lea, a lucrat la fabrica de marmură până ce primele probleme geopolitice ale vremii au început să clocotească. Odată ce Primul Război Mondial a început, Peter a fost înrolat în Regimentul 30 Infanterie și a fost trimis în Italia. Pe front și-a pierdut viața. Italienii care i-au aflat povestea îi onorează mormântul. Unde depun în fiecare an flori și pietricele ca omagiu. Casa este pe lista de priorități a actualului edil al comunei, care vrea să transforme clădirea într-un muzeu.

„Ne-am gândit să reamenajăm casa și să facem un muzeu cu niște băncuțe și niște foișoare și să punem locul mult mai mult în valoare. Peter Pan a copilărit aici, a fost haiduc prin pădure și era un copil care nu voia să îmbătrânească și nici să moară.”, a spus Sergiu Toma, primarul comunei Rusca Montană.

leader board 728 x 90 px