[VIDEO] 500 de familii așteaptă ajutorul autorităților de 20 de ani!

Drumul de la Mâtnic la Constantin Daicoviciu, care poate fi parcurs în mod normal în două minute cu mașina, propune șoferilor o adevărată aventură de 15 minute. Și dacă trebuie să vii la comună de mai multe ori pe zi, ești bătut de soartă, pentru că și răbdarea se termină după ani de așteptare ca 4 km de drum să fie asfaltați.

Sătenii din Mâtnic, dar nu numai, din Copăcele, Ohaba, Zorile, peste 500 de familii au dorit să pună mână de la mână și să astupe gropile cu pietriș, însă dacă făceau acest gest, se pare că ar fi fost ilegal, li s-a răspuns din partea conducerii Primăriei. Și totuși, ei și-au dat votul pentru primarul din Constantin Daicoviciu, pentru Consiliul Local, pentru oamenii de la județ, ţinând cont de promisiunea candidaţilor că vor asfalta această bucată de drum foarte importantă, care leagă satele de comună, dar și de Drumul European E 70 cu deschidere către municipiile Lugoj și Caransebeș. Doamne ferește să se îmbolnăvească cineva, că cine ştie în cât timp va ajunge ambulanța!

IMG-20160721-WA0000

leader board 728 x 90 px

Și totuși, cât poate costa repararea unui kilometru de drum? E drum județean și administrația din comună aruncă pisica moartă în ograda Consiliului Județean, spun oamenii. Poate pentru astuparea gropilor nu trebuie solicitarea Consiliului Județean, ca să fii un bun gospodar în ograda ta nu trebuie să primești aprobare, spun șoferii, care sunt nemulțumiți că de cel puțin 20 de ani drumul arată jalnic. Oamenii au nevoi simple, care nu necesită cine știe ce efort. Dar când nepăsarea atinge cote maxime…

„Și noi plătim taxe la Primărie, și noi am votat promisiunile celor de la Primărie… Şi noi avem copii de dus și luat de la grădiniță, de la școală, oameni bolnavi care trebuie să ajungă la doctor… Ne rupem mașinile în gropile de pe drum. Şi, mai mult, vegetația de pe marginea șoselei a început să crească pe carosabil și nici măcar drum cu circulație pe două sensuri nu mai este, trebuie să așteptăm dacă circulă un tractor sau o mașină mai mare să treacă, pentru că nu este loc de două autovehicule în anumite locuri. Nu e mult 4 km de drum, dar am ajuns la limita răbdării, de ani de zile ni se tot promite”, spun oamenii nemulțumiți.

Primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș, explică însă motivul pentru care nu a intervenit pentru repararea drumului. Edilul arată cu degetul spre Consiliul Județean, for în administrarea căruia se află drumul în cauză. Boambeș susține că legea nu îi permite să intervină pe un tronson care nu îi aparține. Cu toate acestea, admite că lucrurile au început să se miște. „Din ce cunoaștem noi, drumul este prins la finanțare pe fonduri guvernamentale. În perioada aceasta am înțeles că se lucrează la intabularea drumului, că mai nou nu se mai finanțează proiecte fără a face dovada proprietății lor. Noi suntem interesați să se asfalteze mâine, dar procedurile legale trebuie îndeplinite”.

Președintele Silviu Hurduzeu recunoaște că problemele sunt multe la nivelul județului atunci când vine vorba despre drumuri, așa că nu își propune să prioritizeze lucrările. Acesta dă asigurări însă că are în vedere urgentarea intervențiilor, chiar dacă bugetul avut la dispoziție nu este unul prea mare. Cu alte cuvinte, deocamdată rămâne să dăm în gropi!