Primarul Popa abia așteaptă să scape de președintele Hurduzeu!

După ce și-a pus în cap pensionarii, romii, revoluționarii și angajații din Primărie, Nelu Popa țintește cu ironie Consiliul Județean. Președintele Silviu Hurduzeu nu gustă gluma primarului, așa că îi răspunde pe măsură.

Alesul-șef al reșițenilor o comite… județean. De această dată, liberalul Popa și-a îndreptat pușca de vânătoare administrativă spre o clădire mai înaltă (din toate punctele de vedere): Consiliul Județean. Nu s-a mulțumit doar cu a reclama unele nereguli sau cu a face recomandări privind mulții investitori pe care i-ar putea aduce, prin relațiile sale, în județ. Nu! Popa merge până la capăt. Vrea desființarea Consiliului Județean Caraș-Severin! Sufletul de bun samaritean îi taie din elan, dându-și seama că tot el ar avea de lucru. Ce s-ar întâmpla cu miile de angajați care ar rămâne pe drumuri?

„Consiliul Județean este o instituție pe cale de dispariție! Cu regionalizarea pe care ne-o dorim ca să fim ca în Europa, Consiliul Județean ar trebui să dispară, din punctul meu de vedere, cât mai repede, cu atât mai bine. Numai că sunt foarte mulți oameni acolo care nu vor avea ce să mănânce și ce să lucreze”, spune revoluționarul primar.

Silviu Hurduzeu, șeful instituției pe care Popa o vrea eliminată din peisaj cât mai repede, a simțit că primarul proaspăt intrat în administrație „i-a ridicat-o la fileu”, așa că „i-o aruncă” subtil în mediul virtual, pe pagina sa de Facebook: „Dl. Popa ar trebui să știe că la nivel european există unități administrativ teritoriale echivalente județelor. În Marea Britanie există counties, în Spania provincii, în Franța departamente, în Germania – bezirk, în Austria – kreis, iar în Ungaria județe.

Din nefericire, în România există și personaje care nu înțeleg nici subsidiaritatea, nici descentralizarea, nu înțeleg că pentru buna gestionare a problematicii comunităților trebuie să existe instituții de relevanță și reprezentare națională (guvern, ministere, agenții etc), regională (consiliul regional ales și prefectura etc), județeană (consiliile județene) și locală (primării, consilii municipale, locale, comunale), fiecare la nivelul lor de competență.

Dacă tot au fost aduse în discuție obiectivele pe care Primăria Reșița se simte îndreptățită să le preia aș completa lista cu Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița ale cărui costuri de funcționare le suportăm și care numai în anul 2015 au fost de 4,3 milioane lei. Nu am văzut nicio solicitare formulată în acest sens dar poate voi fi surprins în viitor. S-ar mai impune o participare la costurile de funcționare pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița dar lista este deschisă”.

Paradoxal este faptul că, instituția pe care acum o vrea desființată cât mai curând, îi „făcea cu ochiul” lui Nelu Popa în urmă cu 4 ani. La începutul lui 2012, actualul edil-șef voia să preia conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin. Avea chiar un plan bine pus la punct pentru redresarea județului. „Îi aduc pe toţi tinerii deştepţi care sunt plecaţi pe afară şi îi pun la treabă pentru că aşa putem aduce bani mulţi. Vreau să fac o prezentare a judeţului, tot cu tineri, cu arhitecţi şi apoi eu să plec lună de lună în Suedia, Franţa, Anglia. Iau Top 10 producători şi merg şi le arăt ce găsesc în Caraş-Severin. Aducem oameni cu bani de afară să facă investiţii”. Să fie oare diferența de culoare dintre partidele lor motivul pentru care Nelu Popa și Silviu Hurduzeu nu pot trage la același plug al binelui civic?!

CITEȘTE ȘI:

Ioan Popa aduce oameni cu bani în Caraş-Severin

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/