Victorie scontată pentru baschetbaliștii de la SCM Timișoara, care au trecut de Dinamo în primul meci al sferturilor Cupei României

SCM Timișoara a câștigat la scorul de 86-75 manșa tur a sferturilor Cupei României, partidă disputată pe teren propriu cu Dinamo. Bucureștenii antrenați de Tudor Costescu au avut momente în care i-au pus pe „lei” în dificultate, dar totuși, alb-violeții au dominat în mare parte jocul.

Primul sfert a stat sub semnul echilibrului, dar spre final, gazdele s-au desprins la 32-26. Dinamo a avut momente în care a preluat conducerea și în cel de-al doilea sfert, iar la pauză, s-a intrat cu 45-44. Scorul părea să anunțe o a doua jumătate de meci combativă, dar practic, nu a fost așa. Timișorenii s-au desprins la un avantaj confortabil. Sfertul al treilea s-a terminat la scorul de 64-58, iar în ultimele zece minute, bucureștenii nu au mai putut reveni în meci. În retur, ar trebui să se impună cu 12 puncte pentru a întoarce soarta calificării la turneul Final Four.

Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Vukosavljevic, cu 32 de puncte, urmat de Popa-Calotă, cu 22. Au mai înscris pentru echipa lui Cristian Bota: Brown, 16 puncte, Stojadinovic, 8 puncte, Randolph, 5 puncte, și Diculescu, 3 puncte. Cele mai multe puncte pentru Dinamo le-au dat Deloach, 19, și respectiv Barro, 18.

Returul se va juca la București miercurea viitoare, de la ora 18,15. Până atunci, SCM Timișoara joacă baschet din nou acasă sâmbătă, de 17,45 cu Oradea, în campionat.