Victorie Romsilva la Înalta Curte împotriva Agent Green. Amenajamentul silvic din zona Băile Herculane, perfect legal!

Asociația Agent Green a pierdut în instanță procesul cu Romsilva prin care solicita suspendarea unui ordin al Ministerului Apelor și Pădurilor de aprobare a amenajamentului silvic pentru Ocolul Silvic Băile Herculane.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut în aceste zile la Înalta Curte de Casație și Justiție o hotărâre definitivă împotriva reclamantei Asociația Agent Green, care a solicitat suspendarea Ordinului nr. 195/2014 emis de Ministerul Apelor și Pădurilor de aprobare a amenajamentului silvic pentru Ocolul Silvic Băile Herculane, subunitate a Direcției Silvice Caraș-Severin.

S-a arătat astfel că aplicarea amenajamentului silvic la Ocolul Silvic Băile Herculane nu produce consecințe greu sau imposibil de înlăturat, așa cum susține asociația, fiind bazat pe norme tehnice legale și aplicabile pădurilor din România.

leader board 728 x 90 px

„Decizia emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție precizează foarte clar faptul că implementarea amenajamentului silvic pe linie de mediu s-a făcut în mod transparent și în cele mai legale condiții, la data implementării nefiind necesară evaluarea de mediu și evaluare adecvată. Această victorie reprezintă cu siguranță un pas înainte, iar faptul că pârâții pierzători sunt înșiși Asociația Agent Green, ne confirmă în acest moment faptul că Direcția Silvică Caraș-Severin ca unitate a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care este un bun administrator al pădurilor statului din județul Caraș-Severin și implementează cu responsabilitate și succes prevederile legislației din România. Susținem în continuare faptul că trebuie asigurată continuitatea gospodăririi silviculturale a suprafețelor care nu prezintă strict interes științific, pădurea trebuind gospodărită în continuare de silvicultori, iar aplicarea amenajamentelor silvice aprobate de către Statul Român este pentru noi literă de lege”, spune Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.