Klaus Iohannis, despre redeschiderea unităţilor de învăţământ: „Pregătiţi copiii pentru şcoală!”

Începând cu 8 februarie, majoritatea elevilor vor participa fizic la cursuri. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către președintele Klaus Iohannis, după o consultare la care au participat: premierul Florin Cîţu, ministrul Educației, ministrul Sănătății, consilieri și experți din cadrul administrației prezidențiale.

Decizia de a redeschide unitățile de învățământ a fost luată în contextul unui trend descendent al infectărilor cu noul coronavirus, însă acest lucru nu înseamnă renunțarea la măsurile de siguranță impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

„În unanimitate, am decis următoarele lucruri: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte, asta fiindcă ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure atât pentru copii, cât și pentru dascăli. În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile unde sunt ceva mai multe cazuri, scenariul galben, acolo copiii merg fizic la grădiniță, la fel și elevii claselor I-IV. Din ciclul secundar vor merge la școală doar elevii din clasa a VIII-a, fiindcă se pregătesc de examen, iar din ciclul liceal – doar tinerii din clasa a XII-a. În localitățile unde, din păcate, sunt destul de multe cazuri, scenariul roșu, merg fizic doar preșcolarii și clasele I-IV, restul făcând școala online. În localitățile carantinate, în mod natural, toată lumea stă acasă”, a ţinut să precizeze şeful statului.

leader board 728 x 90 px