Victorie la debut pe banca tehnică a ,,Milanului” din Banat!

CS Metalul Reșița a întâlnit astăzi, pe stadionul din Valea Domanului, echipa Minerul Motru, formație clasată înaintea meciului direct pe locul nouă. Rosso–nerii s-au impus cu scorul de 2-0, golurile fiind marcate de Vasile Octavian, în chiar primul minut de joc, și de Stoica, în minutul 53, din penalty.
Meciul de astăzi a consfinţit și debutul pe banca tehnică a rosso – nerilor a noului antrenor Marian Pană. Meciul a decurs în favoarea bănățenilor, aceștia arătându-și colții în chiar primul minut de joc, moment în care Vătăjelu centrează impecabil în careul mic, acolo unde Vasile Octavian, care nu iartă și trimite cu capul balonul în plasa porții apărate de Daniel Popescu.
Reșițenii pun stăpânire asupra jocului, următoarea ocazie de gol venind în minutul doi, când Neagoe șutează pe lângă poarta oltenilor. Același Neagoe își demonstrează valoarea în minutul nouă, cu un șut deviat de un coechipier, goalkeeperul oaspeților respingând în corner. În minutul 18, tot Neagoe șutează frumos din afara careului, însă Popescu parează mingea care se ducea spectaculos în vinclul porții. Prima repriză a meciului se termină așa cum a început, cu rosso–nerii atacând furibund poarta oaspeţilor. În minutul 40, Vătăjelu centrează, însă mingea lovită de Staicu trece alături.
Schimbările efectuate de Nanu nu dau roade și, în minutul 53, centralul Constantinescu acordă penalty, la un fault al lui Neacșu asupra lui Staicu, lovitura de la 11 metri este transformată fără probleme de Stoica, Reșița majorându-și scorul la 2-0.
Antrenorul reşiţenilor s-a arătat fericit la finalul partidei, declarând: ,,Sunt foarte mulțumit că am câștigat, în primul rând, ne-am făcut jocul pe care l-am vrut și mă bucur foarte mult că acești băieți au înțeles că nu trebuie să se retragă cu toată echipa în poartă și să țină de rezultat, și-au dorit victoria, mă bucur pentru condiția fizică a acestora. Singurul minus ar fi posesia, pe care nu am reușit să ne-o facem, ne-am grăbit puțin după ce am recuperat, dar este foarte bine că am putut să urcăm cu liniile, să punem presiune pe adversar”.
A lăudat publicul!
Marian Pană a declarat la finalul meciului câștigat împotriva Minerului Motru că Reșița are nevoie de fotbal și ceea ce a văzut astăzi în tribune l-a mulțumit foarte mult: ,,Este prima dată când stau pe banca Reșiței, când am un joc la Reșița, mi-a plăcut foarte mult atmosfera, publicul a fost foarte frumos, din punctul meu de vedere, și avem datoria să ne comportăm la fel în continuare”.

Metalul: Pascal – Tomozei, Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu (cpt.)  – Danci, Neagoe (Vaștag  ’75) – O. Vasile (Liuba ’90), C. Stoica (Mureșan ’78), I. Szabo – Staicu
Rezerve: Zăvoi – Potopea, Vaştag, Mureşan, Oară, Cl. Ştefan, Liuba
Antrenor: Marian Pană

Motru: D. Popescu – Traşcă, Dicu (cpt.), David, Neacşu – Hanu (Stanciu  ’46), Şoo, Rada, Unguru (Poenaru ’32) – Speroni, Cernica (Răduca ’46)
Rezerve: C. Popescu – Iclănzan, Buciuman, Stanciu, Răduca, A. Ştefan, Poenaru
Antrenor: Ştefan Nanu

Partida a fost arbitrată de Eduard Constantinescu la centru, Bogdan Ghiorghioiu (a1), Călin Cimponieriu (a2)

Rezervă: Flavius Roșu

Observatori: Zaharia Ciev și Mircea Sîrbu