Reșițeanul de pe banca tehnică a câinilor roșii!

Reorganizarea ce a avut loc în această vară la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare l-a adus pe fostul președinte al FCM-ului, Cristian Bobar, în postura de manager sportiv al dinamoviștilor, funcție ce a fost ocupată timp de aproximativ 14 ani de Constantin Dănilescu.

Cristian a condus clubul din Valea Domanului aproximativ patru ani, timp în care a făcut ce a fost mai bun pentru club, reușind să pună pe picioare o echipă ce părea a fi moartă. A reușit să îl readucă pe Cristian Chivu acasă, la descoperirea bustului tatălui său, Mircea Chivu, și a reușit să creeze o bază sportivă cochetă pentru clubul din Valea Domanului.

La patru luni de când a acceptat oferta câinilor, Cristian Bobar se declară fericit pentru opțiunea aleasă: ,,Să fii managerul unui club de asemenea calibru nu este foarte ușor, însă am acceptat această ofertă și sunt extrem de bucuros că am ajuns la un colos al fotbalului românesc. În momentul de față lucrurile merg foarte bine la Dinamo, într-adevăr schimbarea antrenorului a fost un șoc, Gheorghe Mulțescu fiind un antrenor mare al României, însă viața merge înainte. Sperăm să facem treabă cu noul antrenor, Flavius Stoican, antrenor pe care îl cunosc foarte bine, pot spune că eu i-am deschis puntea spre antrenorat, știți bine că primul club pe care l-a antrenat a fost FCM Reșița”, a declarat Cristian Bobar pentru Express de Banat.

Cu toții avem ce învăța de la Il Luce!

În urmă cu aproximativ o lună Dinamo a jucat contra echipei Șahtior Donețk, echipă antrenată de antrenorul român Mircea Lucescu, bucureștenii pierzând cu scorul de 0-3. Întâlnirea dintre Bobar și marele antrenor român l-a lăsat pe reșițean fără cuvinte: ,,Am stat de vorbă cu domnul Lucescu, este un om deosebit, un om de la care avem cu toții de învățat, este pe departe cel mai bun antrenor român și cu siguranță încă sunt echipe care și-l doresc ca antrenor”, a mai declarat managerul dinamovist.

COCO6735 COCO6738

Foame de puncte!

Dinamo se află pe locul 13 în clasamentul Ligii 1, câinii având cel mai slab start de sezon din ultimii 13 ani, însă planurile lui Cristian sunt bine puse la punct: ,,Planurile pe viitor sunt, logic, câștigarea cât mai multor puncte, să revenim acolo sus, pentru că, trebuie să recunoaștem, ne aflăm pe o poziție rușinoasă și categoric ne-am propus să câștigăm cât mai multe puncte și ceea ce ne-am propus este câștigarea cupei României. Nu va fi ușor, dar cert este că ne-o dorim”.

Are încredere în noul proiect al Metalului!

Cristian Bobar nu s-a rupt total de Valea Domanului, fiind la curent cu tot ceea ce se petrece la Reșița: ,,Urmăresc ceea ce se întâmplă la Reșița, îmi place noul proiect și am încredere în actualii jucători ai CSM-ului. Îl apreciez și pe domnul Rufă și îl felicit pentru curajul pe care l-a avut, pentru că nu este tocmai ușor să preiei un club de la zero. Îmi doresc enorm să văd Reșița pe prima scenă fotbalistică, pentru că merită și are șanse destul de mari de a promova. Țin la Reșița, am fost junior acolo, deci practic pot spune că am mâncat o pâine la Clubul din Valea Domanului

Aprecierea suporterilor reșițeni!

Liderul Guardiei Rosso–Nera, Marcel Gușcă, îl apreciază pe Cristi, pentru tot efortul depus în salvarea fotbalului reșițean: ,,Îl cunosc bine pe Bobi… așa ne place săi spunem, este un om extraordinar, un om cu un bun simț ieșit din comun. L-am cunoscut când noi, galeria, făceam chetă pentru club, am făcut apel la toți suporterii să aducă câte ceva pentru club, mingi, mâncare, nu conta ce, doar, doar să scăpăm clubul. Pe vremea aceea Cristi era un simplu suporter, țin minte și acuma, m-am întâlnit cu el în ușa clubului, având în mână un cofraj cu ouă. Nu voi uita asta niciodată. Au fost niște momente grele, peste care am trecut cu bine și acesta a fost momentul în care Bobar a devenit apreciat de galeria reșițeană și trebuie să recunosc faptul că el a salvat clubul de la faliment”, a declarat Gușcă.