Victorie grea la Caransebeş! Luptă strânsă între PNL și PSD!

Social-democraţii au scos în Caransebeş cel mai slab scor pe urban, iar diferenţa dintre cele două partide a fost cea mai strânsă în municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Express de Banat a adunat voturile obţinute de partide în fiecare oraş, la Senat şi Camera Deputaţilor. Rezultatul l-am împărţit la numărul de alegători prezenţi pentru că nu am avut la îndemână situaţia voturilor anulate, dar cifrele nu diferă prea mult de realitate, având în vedere faptul că pe tot judeţul, din peste 100.000 de voturi, doar 1% au fost anulate. Dar puteţi lua procentele date cu un +/- de 1 procent.

În continuare am adunat procentele obţinute pentru Senat sau Camera Deputaţilor şi am împărţit rezultatul la doi, făcând practic media procentelor obţinute, medie pe care am luat-o în calcul în articol.

Potrivit calculului făcut de noi, PSD ar fi câştigat municipiul Caransebeş cu o medie de 39,6 procente, dar este un scor mult sub media partidului şi singurul sub 40 la sută din mediul urban al Caraş-Severinului. Liberalii au luptat strâns şi au scos şi ei o medie de 32,35 de procente, fiind depăşiţi doar de Anina cu câteva zecimi.
Practic, Caransebeşul a fost mereu un fief al PNL, iar acum exista un motiv în plus, un caransebeşean fiind chiar candidat în acest scrutin, aşa că este surprinzătoare victoria PSD la Caransebeş.

La Camera Deputaţilor PSD a obţinut 42,16 procente, iar la Senat 37,12%, noi calculând o medie de 39,64. Liberalii au obţinut şi ei 35% la Senat şi numai 29,7% la Camera Deputaţilor, fapt pentru care media calculată pentru ei a fost de 32,35 de procente.