Sărbători liniștite pentru profesorii din Caransebeș

Finalul de an îi găsește liniștiți pe profesorii caransebeșeni. Consilierii locali au aprobat în unanimitate rectificarea de buget prin care cadrele didactice își vor primi salariile.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local programată astăzi la Caransebeș s-a aflat și o nouă rectificare a bugetului ajuns la suma de 74.470.060 de lei. Astfel la capitolul „Învățământ” vor ajunge 885.300 de lei, reprezentând salariile restante ale cadrelor didactice. Banii provin de la Guvern și vor ajunge în bugetul fiecărei instituții de învățământ din Caransebeș, ordonator principal de credite. Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi, fiind aprobat de toți consilierii prezenți.

De asemenea, s-a majorat capitolul „Asigurări și asistență socială” cu suma de 946.020 de lei, bani care deja au fost folosiți pentru plata salariilor asistenților persoanelor cu handicap și a salariilor acestora. Cu această ocazia a fost aprobat și bugetul centralizat al instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii pentru anul 2016 în valoare de 40.900.427 de lei.

În urma rectificării bugetare prin diminuarea unor capitole, în special al capitolului 66.10 „Sănătate”, bugetul local a ajuns la suma de 68.060.710 lei. Menționăm că Primăria Caransebeș a fost nevoită să renunțe deocamdată la realizarea proiectului de modernizare Corp A și Recompartimentare interioară etaje 2, 5, 6, 7, 8, refacere șarpantă, construire stație de producere oxigen medical, aer comprimat și a rețelei de fluide medicale aferente, modernizarea blocului operator de la Spitalul Municipal de Urgență, cu o valoare totală de 8.442.200 de lei. Pentru că fondurile au fost aprobate destul de târziu, având condiția ca prima etapă a proiectului să fie finalizată într-o lună, administrația publică locală a fost nevoită să returneze banii, în speranța unei noi alocări pe o perioadă de timp mai mare de la începutul anului viitor.