La Oravița, PNL are scor de începător, iar PSD merge spre trei sferturi din electorat!

Cea mai grea înfrângere a liberalilor din Caraș-Severin a venit din Oravița. Potrivit unor calcule făcute de Express de Banat, liberalii au obținut doar 14,4 procente din voturile cetăţenilor. Asta în timp ce PSD Oraviţa este pe primul loc în topul oraşelor cărășene, după numărul de voturi, cu aproape 60% din sufragii, la Camera Deputaţilor fiind chiar un scor de peste 60 de procente.

Express de Banat a adunat voturile obţinute de partide în fiecare oraş, la Senat şi Camera Deputaţilor. Rezultatul l-am împărţit la numărul de alegători prezenţi pentru că nu am avut la îndemână situaţia voturilor anulate, dar cifrele nu diferă prea mult de realitate, având în vedere faptul că pe tot judeţul, din peste 100.000 de voturi, doar 1% au fost anulate. Dar puteţi lua procentele date cu un +/- de 1 procent.

În continuare am adunat procentele obţinute pentru Senat sau Camera Deputaţilor şi am împărţit rezultatul la doi, făcând practic media procentelor obţinute, medie pe care am luat-o în calcul în articol.

Senat: PSD – 55,83%, PNL – 14,34%

Camera Deputaților: PSD – 62,32%, PNL – 14,51%

Astfel, la Oraviţa PSD are o medie de 59 de procente față de numai 14,4 la liberali. Şi tot la Oraviţa scorul PSD este cu aproape 10 procente mai mic la Senat faţă de Camera Deputaţilor, în timp ce la liberali doar zecimalele diferă.

Scorul obţinut de PSD nu diferă foarte mult de rezultatul de la locale, unde Costel Ursu a câştigat Primăria cu 58,9%, dar ideea este că social-democraţii sunt pe trend ascendent în acest oraş. În schimb, liberalii au căzut, practic, în gol, pierzând peste 6 procente din vară şi până acum, Goga reuşind 20,85% în vară, iar noi acum am calculat o medie de 14,4 pentru PNL!