Victorie clară la primul amical al handbaliștilor de la SCM Poli. Timișoara are jucători convocați la echipele naționale

SCM Poli a disputat vineri după-amiaza primul meci de verificare de după vacanța de sărbători, în compania echipei de liga secundă CSM Oradea. Timișorenii s-au impus fără probleme, cu 41-26, chiar dacă Pero Milosevic nu a contat pe tot lotul.

Poli a început meciul cu jucătorii cu experiență. Oradea nu s-a aflat în niciun moment la conducere, iar la pauză, Timișoara deja avea avantajul de 22-9. În repriza a doua, bănățenii au trimis în teren și jucători de la juniori. Milos Dragas, venit după o accidentare, a fost introdus la o singură aruncare de la 7 metri. De asemenea, a revenit portarul Kocic, care a avut luni de zile probleme cu viza. Au marcat pentru alb-violeți: Marjanovic 8, Păiuș 5, Milosevic 5, Furak 5, Șania 4, Pribanic 4, Cîmpan 3, Vlad Șipoș 2, Andrei Stolojan 2, Dragas 1, Trif 1, Fenici 1. Pentru bihoreni, au dat câte 4 goluri Mihăilescu, Circhea, Radu, Libert și Bondor.

Irimescu e operat, Sadoveac și Orbovic, la naționalele de seniori

Din tribună și-a privit în schimb colegii Ghiță Irimescu, care a fost operat la menisc și va lipsi o perioadă de pe teren. Milos Orbovic va lipsi și el în perioada de pregătire, deoarece este cu naționala Serbiei la Campionatul Mondial de Handbal. Tot la echipa națională, dar la cea de seniori a României, care doar se află în cantonament, este și Marius Sadoveac. La lotul de seniori mai e și un alt jucător din Timiș. Este vorba de Andrei Buzle, din Sânnicolau Mare, legitimat la Barcelona. De asemenea, la naționala de juniori e convocat și pivotul lui Poli, Raul Bote.

SCM Poli și Oradea joacă din nou și sâmbătă dimineața, de la 11,30, alt amical. Săptămâna viitoare, alb-violeții vor juca două meciuri de verificare la Reșița, cu CSM Școlar și CSM Făgăraș. Apoi, în 24 ianuarie, va fi alt meci, la Kikinda.