Campioana României la rugby, fără șanse în fața „dragonilor” galezi

Timișoara Saracens a încasat o înfrângere dură și în runda a cincea din grupele Challenge Cup, la scorul de 59-3, pe terenul galezilor de la Newport Dragons. Per ansamblul celor 80 de minute, românii nu au prea contat, deoarece nu au dat niciun eseu și au „încasat” nouă.

„Consolarea” rămâne că la fel ca la meciul din luna octombrie, Timișoara a condus, după o lovitură de pedeapsă transformă în minutul 2 de Luke Samoa. Bănățenii au mai beneficiat repede de o altă penalitate, dar unghiul dificil a făcut ca Samoa să rateze. Din minutul 11, gazdele s-au instalat la conducere după eseul marcat de Hallam Amos, cu transformarea ratată. Până la urmă, același jucător a modificat tabela la 10-3, după alt eseu netransformat. La pauză, scorul a fost 17-3, după un eseu marcat de Will Talbot Davies și transformat de Jason Tovey.

Reluarea jocului a adus și punctul bonus pentru gazde pe Rodney Parade. Rhodri Davies a dat eseu, iar Tovey a transformat. De aici, partida a fost la discreția completă a galezilor. Au mai marcat eseuri Matthew Screech, Will Talbot, Jordan Williams, Benjamin Fry și iar Rhodri Davies. Toate au fost transformate. O diferență mare, care arată cât de departe e rugbyul românesc de cel din vestul Europei.

Ultimul meci din grupele Challenge Cup pentru Timișoara Saracens va fi vinerea viitoare, pe terenul celor de la Northampton Saints.

Sursă foto: walesonline.co.uk