Cadrele didactice și elevii Liceului Tehnologic Decebal din municipiul Caransebeș au dedicat un moment artistic realizat prin multă străduință Centenarului Marii Uniri, sub directa coordonare a profesoarelor de limba și literatura română.
Directorul liceului, prof. ing. Mărioara Iova, ne-a precizat că a încercat să le insufle elevilor ideea de unitate națională și patriotism atât cât pot ei percepe la vârsta lor. „Este un eveniment unic în viața noastră, le-am spus că ei au ocazia să ia parte la istorie, o zi care cu siguranță îi va marca. Doresc să mulțumesc, în mod special, elevilor pentru dorința manifestată de a marca această acțiune, este îmbucurător pentru mine ca director, cât și pentru colegii mei. Le doresc sărbători fericite și darnice pentru fiecare!”, a mai spus Mărioara Iova.
Elevii au marcat evenimentul Centenarului prin cânt și poezie, spune profesorul coordonator Elisabeta Isac. „Dacă le-ați privit cu atenție fețele, ați putut observa doar candoare, inocență, pentru că, dacă ne gândim, nici măcar noi, adulții, nu suntem în măsură să apreciem cu adevărat moștenirea pe care le-au lăsat-o înaintașii noștri. Elevii au cântat despre jertfă și lacrimi despre biruire, libertate și unire, fără a trece dincolo de granițele cuvântului. Bucuria lor se manifestă prin faptul că suntem uniți că avem o școală frumoasă, copii cu dar în suflet. Chiar dacă nu ne considerăm artiști, este o încercare de a ne aduce și noi contribuția la altarul suferințelor îndurate de neamul nostru românesc”, ne-a declarat prof. Elisabeta Isac.
Cea de-a doua profesoară coordonatoare, Ionela Lupșa, a mai precizat că în calitate de dascăli sunt atât educatori, cât și părinți, și cu un ochi plâng și cu altul râd, precum împăratul din poveste. „Dacă ne uităm spre trecut, suntem triști, dar dacă ne uităm spre viitor, suntem fericiți și sperăm că pe cerul patriei copiii noștri vor avea doar soare”, a adăugat Ionela Lupșa, profesor de limba și literatura română la Liceul Tehnologic Dacia.