Târg de idei de promovare a Centenarului Marii Uniri la Colegiul C.D. Loga

timisoara capitala 2023

Asociația „Reper pentru Valori” alături de Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș au organizat un eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire – parte a proiectului „Tineri cu inițiativă pentru celebrarea Centenarului în Caransebeș”.

Tinerii caransebeșeni s-au implicat prin învățarea conceperii și scrierii de proiecte în celebrarea Centenarului Marii Uniri. După aproape o lună de elaborare a unor idei inedite, a venit și momentul adevărului. Premiile au fost împărțite elevilor meritorii, iar din cele 5 echipe, locul I a fost câștigat de echipa alcătuită din Flavius Mărțuică, Alexandru Ardelean, Sebastian Boncalo, Miriam Lazăr și Florentina Sârbu.

29 de elevi au lucrat timp de o lună la elaborarea acestor proiecte creative despre cum poate fi sărbătorită Ziua Națională în orașul lor, pe care le-au prezentat în cadru festiv. Programul „Tinerilor cu inițiativă” este la cea de-a cincea ediție în țară și la a doua în Caransebeș.

Scopul acestui târg de idei a fost acela de a crește gradul de implicare a tinerilor din municipiul Caransebeș în formularea și implementarea de proiecte, devenind multiplicatori ai acestor activități extra-curriculare.

Cuib de vise 1000x100

Proiectul câștigător a fost gândit pentru copii din medii defavorizate. Ideea tinerilor a fost de a le oferi o călătorie celor mici la Alba Iulia, orașul Unirii, și să viziteze locurile emblematice ale orașului, dar și să învețe din istoria țării.

Pentru că acum știu cum se realizează un proiect, elevii participanți la acest curs pot aplica la diferite instituții pentru finanțare.