,,Victor Ponta propune o justiție întoarsă în epoca Năstase”

Intervenția publică a premierului în cazul Lukoil demonstrează cum va arăta justiția dacă Victor Ponta ar deveni președinte al României, se arată într-un comunicat de presă transmis de ACL. 

,,În opinia candidatului PSD, procurorii și judecătorii nu trebuie să acționeze aplicând legea. Dreptatea, pentru premierul României, fost procuror, se tranzacționează, iar cine plătește mai mult are șanse să scape de oamenii legii. Atitudinea premierului este una toxică pentru independența justiției din România. Dacă un lucru s-a câștigat în ultimii zece ani, acesta este independența justiției. Procurorii și judecătorii nu mai răspund, cu foarte mici excepții, comenzilor politice și își fac meseria doar cu gândul la ceea ce este scris în Constituție și în lege”, se arată într-un comunicat de presă transmis de deputatul PDL, Valeria Schelean.

Potrivit acesteia, Victor Ponta propune o justiție întoarsă în epoca Năstase, când arestările se hotărau în ședințele la partid, iar dosarele penale apăreau sau dispăreau în funcție de numărul de voturi adus în alegeri.

Scrisorile pe care Victor Ponta le tot trimite ambasadorilor aflați în misiune la București nu sunt decât o perdea de fum, ele nu au niciun impact în condițiile în care toată lumea vede cu ochiul liber cum se raportează Ponta la justiție. Este doar o tentativă de tipul ,,Hoțul strigă hoții!” Avem nevoie de un garant al unei justiții funcționale, un președinte care să aplice legea nediscriminatoriu, iar acela nu poate fi decât Klaus Iohannis. Dacă vrem o justiție care să funcționeze pentru toți, care să le dea în continuare fiori politicienilor corupți, atunci Victor Ponta nu poate ajunge Președinte, se arată în comunicatul de presă transmis de ACL.