(E) IOAN BENGA: „Guvernul va crește pensiile și indemnizațiile persoanelor cu handicap!”

Vicepreședintele PSD a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat realizările premierului Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Pe lângă majorarea pensiilor și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap, veștile bune prezentate de social-democrat ca un plus pentru candidatul de stânga la prezidențiale, a fost prezentată și creșterea producției industriale cu 9 la sută în primele 8 luni ale anului 2014. Asta, raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

„În timp ce Guvernul PDL, format din actualii aliați ai lui Iohannis, a crescut TVA, a tăiat salarii, a impozitat pensii și a dat oameni afară, Guvernul Ponta a reușit un mix de politici care a relansat România. Câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,9 la sută, iar puterea de cumpărare a angajaților a crescut cu 4 procente. De asemenea, prețurile de consum au scăzut, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut, iar producția industrială s-a majorat cu 9,7 la sută în primele 7 luni”, a spus astăzi liderul social-democrat în conferința de presă pe care a susținut-o.

Vicepreședintele PSD l-a provocat și pe Klaus Iohannis, cerându-i să spună de ce și-a încălcat promisiunea potrivit căreia nu va primi niciun ales din alt partid cu Ordonanța privind migrația. Benga i-a mai cerut să explice ce va face cu colegii din PNL care au probleme penale, dar și să facă lumină în „Scandalul Luxului”.

(E) – Știre electorală