Spirite aprinse în campania electorală. Se lasă cu plângeri penale!

Deși până acum în Caraș-Severin campania s-a derulat în liniște, aseară apele au devenit agitate în comuna Fârliug, după ce membrii PSD s-au apucat să pună bannere și afișe în comună. Edilul-șef al ACL spune că în loc nepermis, astfel că cearta a luat amploare.

Ioan Gaboru, de 63 de ani, din comună, îl acuză de edilul-șef Ioan Borduz că l-ar fi agresat, după ce în liniște își vedea de campania electorală dusă pentru Victor Ponta.

,,A venit în jurul orei 17.00, a întrebat cine a pus bannerele. I-am explicat că eu nu răspund de locul în care acestea sunt agățate și i-am spus să vorbească cu președintele organizației locale a PSD. A spus să le dăm jos imediat, după care a început să mă facă în toate felurile. În final, m-a luat de gât și m-a tras să mă lovească cu capul. M-am ferit, așa că mi-a atins doar fruntea și au intervenit cei prezenți la fața locului să oprească cearta, că altfel nu știu ce s-ar fi întâmplat. Sunt hotărât să apelez la instanță să facă dreptate. Am anunțat incidentul pe 112 și sunt curios să văd ce se întâmplă. Am fost și la spital și sunt hotărât să depun plângere penală, a spus Ioan Gaboru pentru www.expressdebanat.ro.

Borduz
Ioan Borduz, primar Fârliug

Contactat telefonic, edilul-șef al comunei Fârliug admite că a ridicat tonul la cei care lipeau afișe, dar spune că Legea este făcută să fie respectată și este aceeași pentru toată lumea, indiferent de partidul politic. ,,Nu are pentru ce să depună plângere penală. Trebuie să existe și motiv pentru așa ceva. Cu acordul Consiliului Local și al legiuitorului, bannerele și afișele se amplasează în locuri special amenajate. Eu le-am cerut doar să respecte legea. Le-am spus să dea jos bannerele și mi-au răspuns dă-le tu! Pot să înțeleg și că nu au niciun respect față de mine, ca persoană, însă funcția publică pe care o dețin trebuie respectată”, a declarat edilul-șef, Ioan Borduz, precizând că în comuna pe care o conduce n-a fost vorba despre un scandal monstruos, așa cum îl descriu cei implicați, ci doar despre o neînțelegere generată de nerespectarea legii.