Victor Ponta a venit cu pronosticuri sigure: Pro România bate tot la alegerile din Caraș-Severin! [VIDEO]

Liderul Pro România, Victor Ponta, a ajuns astăzi în Caraș-Severin. A făcut un scurt popas la Oțelu Roșu și un altul la Caransebeș, fostul premier fiind convins de reușita partidului inclusiv la nivel local, în viitoarele alegeri. Principalul motiv? PSD și PNL nu vor veni cu nimic nou, iar românii sunt deja dezamăgiți de activitatea celor două partide.

Victor Ponta s-a oprit astăzi la Oțelu Roșu și la Caransebeș, pentru a se întâlni cu simpatizanții formațiunii pe care o reprezintă. A fost însoțit, așa cum era de așteptat, de Ion Mocioalcă, secretarul general al partidului, deputatul Ion Spânu, dar și de Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației în mandatul de premier al lui Victor Ponta.

La Oțelu Roșu, întâlnirea cu apropiații Pro România s-a desfășurat în noul sediu, inaugurat chiar în vechea clădire în care a funcționat PSD. Marele absent a fost primarul Luca Mălăiescu, un personaj controversat în războiul PSD-Pro România. I-a ținut locul, din partea administrației locale, viceprimarul Dragoș Enache. Au participat, de asemenea, apropiați ai Partidului Social Democrat din Băuțar, Bucova și mai ales Marga, cea din urmă fiind comuna cu cei mai mulți reprezentanți aduși tocmai de fiul actualului primar PSD, Nicolae Beg.

Victor Ponta și-a exprimat siguranța că alegerile locale din anul 2020 vor fi câștigate de Pro România la Oțelu Roșu, indiferent dacă e vorba despre Luca Mălăiescu sau un contracandidat al acestuia. „Îmi aduc aminte când am venit aici în săptămâna dinainte de alegerile locale pentru că la Oțelul Roșu nu poate să câștige un candidat PSD. M-am oprit aici, a câștigat un candidat PSD. Veți vedea că va câștiga un candidat Pro România la Oțelul Roșu în 2020. Însă în același timp îmi aduc aminte că au fost vremuri când am câștigat și la Reșița și în alte zone. La Caransebeș nu am prea vrut noi să câștigăm, dar acum vrem noi să câștigăm și acolo, e o zonă importantă”, a declarat Ponta.

Tot de optimism a fost caracterizată și întâlnirea de la Caransebeș:

„Conform unei strategii mai demult pusă la cale, mulți au părăsit PSD-ul și au venit aici, la Pro România. Noi am încercat să oferim condiții, să fie un sediu deschis, iar de data asta chiar ne propunem să luăm Primăria Caransebeș, pe care n-am mai avut-o din 1992. Cred că doar Timișoara ne bate din punctul ăsta de vedere, dar poate că și acolo, cu un candidat bun, putem să-i punem probleme lui Robu. Sunt bucuros că ați început anul politic aici, la Caraș-Severin, v-au întâmpinat câțiva entuziaști din Oțelu Roșu, mai mulți de la Caransebeș și sper că mâine, la Reșița, vă convingem că ne ocupăm de lucruri serioase”, a declarat Ion Mocioalcă.

Secretarul general al Pro România a mai adăugat că este modest și speră că, dacă Victor Ponta îi va sprijini și la alegerile europarlamentare cu prezența în teritoriu, organizația Caraș-Severin va fi între primele 5 organizații din țară ca participare la vot și susținere. Ion Mocioalcă a mai spus că sarcina dată de Pro România este una grea și speră că se va achita de ea cu brio.

Victor Ponta: „Pe domnul Mocioalcă chiar vreau să-l pun la muncă!“

„Eu mă simt ca în 2010, e o parte bună și una rea. Partea bună e că în 2010 tot așa eram, în opoziție, tot așa ne întreba lumea pe stradă – când scăpați de Băsescu? Acum ne oprește și ne întreabă – când scăpați de Dragnea? Partea mai rea e că mai durează opoziția, dar eu cred că e bine pentru că ideea e să ne organizăm, să vedem pe cine luăm alături de noi și pe cine să nu luăm de data asta. Eu cred că asta am învățat în toți acești ani, că e foarte important de cine te înconjori și cine vine lângă tine când e greu. Începem anul în Caraș-Severin, e primul județ Pro România, dar cred că vom avea mult de muncă în toată țara. Pe domnul Mocioalcă, secretar general, chiar vreau să-l pun la muncă! Eu mi-am cam făcut programul în fiecare zi până pe 26 mai, până la alegerile europarlamentare. E primul nostru meci de calificare pe 26 mai, nu e meciul decisiv, dar e un meci foarte important, pentru că foarte mulți oameni care au votat PSD, care au votat ALDE, care ne-au votat pe noi, sunt oameni care nu mai vor cu Dragnea și cu ai lui, nu vor nici cu Iohanis și cu liberalii, că nu sunt cu nimic mai buni. Voi sunteți altfel, sunteți mai buni și venim pe 26 mai pentru voi, și eu cred că până pe 26 mai va trebui să spunem zi de zi câte ceva, să arătăm câte ceva, să le dăm oamenilor speranțe”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta.

Acesta a încheiat discursul cu unele cugetări retorice despre situația de dezamăgire în care trăiesc românii. „În rest, anul ăsta va fi cam greu, cu taxe multe că nu au bani. Vor zice la televizor că va crește și veți simți în buzunar că va scade. Asta simt și oamenii, că altfel ar trebui să fie toată lumea fericită, eu nu am văzut pe nimeni foarte fericit de guvernare. Mie știți ce îmi pare rău? Îmi pare rău că tot ce am făcut bun în 2012 parcă se strică acum. S-a mai întâmplat și vom mai trece încă o dată peste tot”, a mai afirmat Victor Ponta.