Minor schilodit de propria petardă! Spitalul a omis să aplice protocolul prevăzut în astfel de cazuri!

Petardele şi alte articole pirotehnice, care au fost foarte ușor de procurat în preajma sărbătorilor, au făcut o victimă la Caransebeș, despre care Poliția Municipiului nu a știut nimic. Și asta pentru că Spitalul Municipal de Urgență nu a aplicat protocolul, prin care ar fi trebuit să anunțe de îndată organele abilitate.

Chiar dacă sunt interzise prin lege, artificiile, petardele și pocnitorile au putut fi găsite la vânzare la tot pasul, astfel că un minor de 12 ani din Caransebeș s-a rănit cu o petradă. Aceasta i-a explodat în mână. Băiatul a ajuns în noaptea de Revelion la Spitalul Municipal de Urgență, unde a primit primele îngrijiri și, cum un deget îi fusese retezat, a fost operat de medicul de gardă.

Deși de la unitatea medicală nu am primit prea multe amănunte despre starea băiatului, directorul medical dr. Happy Singh declarându-ne că a aflat abia azi dimineață la raportul de gardă despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar-șef Dinu Nicorici, ne-a precizat că Poliția s-a sesizat în acest caz din presă.

„În acest moment vă pot preciza că la Poliție nu avem nicio sesizare cu privire la rănirea unui minor la Caransebeș, din cauza unei petarde. Având în vedere un articol apărut în mass-media, am declanșat verificările necesare. Noi nu am fost sesizați nici pe 112, nici Ambulanța nu a fost sesizată, pentru că deja am verificat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Conform Codului Penal, în astfel de cazuri de vătămare corporală, care de regulă sunt urmarea unor infracțiuni, unitatea medicală este obligată să anunțe Poliția.