Victor Nafiru: „Vă iubesc pe toți!”

„Boschetarul“ a văzut azi nu numai lumina zilei, ci și privirile oamenilor de cultură din Reșița care, adunați în sala Horațiu Vornica a Casei de Cultură a Sindicatelor, au descoperit cu ochii minții personalitatea autorului și personajele romanului propus de Victor Nafiru.

Amfitrionii manifestării au fost Marian Apostol, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, și dramaturgul Matei Mircioane, coleg de redacție al jurnalistului Victor Nafiru, primul recunoscând că nu a citit romanul, iar cel de al doilea devoalând secretul retușării cărții, „vinovată” de privirea critică fiind criticul literar Ada D. Cruceanu. Desigur, cea din urmă făcând și o scurtă caracterizare a prozatorului, dar și a romanului propus de către Victor Nafiru.

Au mai luat cuvântul Iacob Roman, doctorul Romeo Dumitrescu și autorul însuși, care a încheiat cuvântarea și adunarea cu cuvintele: „Vă mulțumesc că ați venit și vă iubesc pe toți!”. Nu au lipsit nici încurajările cu privire la al treilea roman al autorului și deja a patra apariție editorială. Dacă Victor Nafiru a debutat cu un roman despre lumea bună, „Amanți de sfârșit de săpătămână”, acum a demonstrat că acesta cunoaște și poate scrie la fel de bine și despre marginalizații sociali, oameni atractivi cu povești de viață iscusite, măiastru povestite și cu întâmplări descrise cu o acuratețe ce trădează în Victor Nafiru un fin și atent cunoscător al „vieții chinuite” a boschetarilor orașului.

A urmat o sesiune ce a părut interminabilă de autografe, printre cei doritori de iscălitură autentică a jurnalistului și romanicerului Victor Nafiru fiind Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sebastian Purec, subprefectul județului, oameni de cultură și de litere și, nu în ultimul rând, tinere reprezentante ale sexului frumos.