Membru nou, probleme… vechi în Consiliul Local Reșița

Consiliul Local Reșița și-a schimbat componența. Odată cu plecarea lui Gabriel Dinu la Consiliul Județean, grupul PSD a propus un nou membru de pe listă. 

Ședința de astăzi a Consiliului Local Reșița a început cu un proiect de hotărâre prin care consilierii locali luau act de demisia lui Mihai Iliuță Boru din funcția de administrator unic al SC Saltrans Vest SRL pentru ca, mai apoi, să ia act de demisia consilierului Gabriel Dinu, care a ales să își continue activitatea în postura de consilier județean, în locul său urmând să fie validat Iulian Milat, dar PSD Caraș-Severin a trimis o adresă prin care arăta că Milat renunță la demnitatea de consilier local, urmând să fie validat Mihai Iliuță Boru. Acesta a fost validat și a depus jurământul în mod solemn, devenind de astăzi membru al Consiliului Local al municipiului Reșița.

Pe ordinea de zi a ședinței a fost depusă și aprobarea execuției pe trimestrul trei al anului 2017, prilej cu care liderul grupului PSD, Mirel Sabo, a ținut să semnaleze că deja există o diferență de 18 milioane de lei la veniturile previzionate față de cele realizate efectiv.

De asemenea, președintele de ședință, Mădălina Chiosa, a atras atenția că, deși de 1 an s-a abrogat HCL prin care se interzicea accesul cu animale de companie în Centrul Civic și parcuri, încă mai sunt semne prin care cetățenii sunt avertizați că vor fi amendați pentru asta! Ovidiu Almăjan, directorul Direcției pentru Întreținerea Patrimoniului, și-a luat angajamentul că va înlătura toate tăblițele buclucașe.