Luca Mălăiescu trage ponoasele vechii administrații. „Acum ce să mai facem? Faptul este consumat”

La 10 ani de la demararea primei etape de realizare a Planului Urbanistic General, la Oțelu Roșu se pune în discuție reluarea procedurilor cu aceeași firmă din Iași care a început documentația.

Consilierii locali din Oțelu Roșu au aprobat, în ședința de lucru de la finalul lunii octombrie, alocarea sumei de 110.000 de lei în vederea aprobării finalizării serviciului de actualizare a Planului Urbanistic General și a regulamentului local de urbanism în  orașul de pe Valea Bistrei.

„Din păcate pentru noi, cred că suntem printre puținele orașe din Caraș-Severin care nu avem un PUG. El a fost început în 2007, s-au făcut ceva schițe, s-au alocat și ceva bani, sume destul de mari, nu s-a mai continuat, a fost lăsat de izbeliște, eu nu am vrut să cheltui banii pentru că vedeți și dumneavoastră, domnilor consilieri, că sunt sume mari, în speranța că vom primi bani de la Guvern sau de la Consiliul Județean Caraș-Severin. Acum o lună am primit o adresă de la Consiliul Județean prin care mă înștiințează că la Oțelu Roșu a fost alocată suma de 7.000 de lei pentru PUG-ul orașului. Vă dați seama, 7.000 de lei! Am rămas surprins și am spus că nu e posibil să se poată aloca fonduri mai mari la comune pentru PUG și la noi doar atât. Mi s-a răspuns că vina este a noastră, a Primăriei, pentru că în 2007 nu am făcut demersuri pentru a cere bani să continuăm proiectul. Acum ce să mai facem, era o altă conducere administrativă și faptul este consumat”, a menționat, în plenul Consiliului Local, primarul Luca Mălăiescu.

PUG-ul este necesar pentru că orașul nu se poate dezvolta, nu se pot realiza construcții noi sau nu se pot gândi eventuale cartiere noi ale orașului, a mai spus Mălăiescu. Întreaga investiție în PUG-ul orașului este de 200.000 de lei, iar planul va fi finalizat până la sfârșitul anului.