Viceprimarul Tabără: „Timișorenii sunt sătui de scandaluri, de ură și circ”

tabara 2

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, critică în termeni duri modul în care este condusă Piețe SA, o societate a primăriei. Tabără propune organizarea unor concursuri „pe bune” și susține că „timișorenii sunt sătui de scandaluri, de ură și circ”.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, critică modul în care a ajuns să fie condusă Piețe SA, o societate a primăriei. Asta după ce Dominic Fritz a fost chemat la Poliție pentru a explica modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea funcției de director adjunct la Piețe SA.

La SC Piețe a ajuns să fie “ca la piață”: ziua și scandalul, ziua și noi audiții din ultimul an jumate. Acuzațiile curg din toate părțile, de la directori, înspre directori, de la membrii din CA înspre membrii din CA, primarul este chemat să “dea cu subsemnatul” pentru modul cum au fost organizate concursurile etc. Ba mai mult, la Parchete, la Poliție, sunt multe dosare în lucru, rezultatul unor plângeri venite din toate părțile. Mi-ar fi plăcut să aud în înregistrări controverse legate de proiectul pentru modernizarea Pieții 700, un simbol al orașului nostru, dar “focar” de mizerie acum. Când colo, pe înregistrări auzim cu cine și cum trebuie făcute contractele cu presa, cine să-și dea girul pentru semnătură, bârfe și un mod total în opoziție cu ceea ce înseamnă conducerea unei societăți. Am atras atenția de anul trecut că lucrurile nu funcționează așa cum trebuie”, a afirmat Cosmin Tabără.

În aceste condiții, viceprimarul Timișoarei a propus organizarea unor concursuri „pe bune” la Piețe SA și a precizat că din cauza unor războaie inutile, orașul a rămas în urmă.

Părerea mea este că există o singură soluție: dizolvarea CA-ului și numirea altui CA provizoriu până la organizarea unui concurs “pe bune”! Stimați colegi administratori ai urbei, arătați că vreți și voi, alături de mine, reformarea acestei societăți din subordinea noastră! Timișorenii sunt sătui de scandaluri, de ură și circ. Niciodată Timișoara nu a fost și nu a arătat așa, și o spune unul care s-a născut, a crescut și s-a format ca om aici. Și care are 3 copii și îmi doresc să rămână aici, în Timișoara, să nu ajungă să le fie rușine de orașul în care au crescut. Ultimii 7-8 ani au însemnat intrigi, războaie purtate inutil între factorii decidenți, între administratori și presă, administratori și oamenii de cultură, administratori și sport. Asta a fost cauza pentru care Timișoara a rămas în urma altor orașe reprezentative ale României. Acum, Timișoara are nevoie să meargă înainte, are nevoie de echilibru, de decență, de dialog, de respect, de rațiune, asumare și responsabilitate. Timișoara merită mai mult, Timișoara merită totul din partea noastră”, a declarat Cosmin Tabără.