Polițiștii din Timiș, mobilizați pe străzile din județ în minivacanța de 1 Decembrie

Aproape 1.000 de poliţişti se vor afla pe străzile din județul Timiș, în perioada minivacanţei de 1 Decembrie, ca să asigure ordinea şi siguranţa publică. 

Scopul polițiștilor este să prevină și să combată orice evenimente ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Poliţiștii rutieri vor acţiona pe principalele artere din județul Timiș, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

IPJ Timis sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

„Dacă plecați de acasă, fiți prevăzători, nu uitați să vă lăsați bunurile asigurate și mai ales să nu popularizați plecările de acasa pe rețelele de socializare, întrucat hoții sunt vigilenți, iar locuințele rămase nesupravegheate reprezintă direcția lor de acțiune.”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Pentru o călătorie sigură, în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specifice anotimpului rece, polițiștii  recomandă conducătorilor auto să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să adopte o conduită preventivă la volan.