Timișenii, îndemnați să verifice carnea de porc înainte de a o consuma

pig 1867180 1280

Medicii veterinari îi îndeamnă pe toți cei care își sacrifică porcii din gospodării să facă examenul trichineloscopic, înainte de a prepara și consuma carnea. Analiza poate fi făcută la laboratoarele veterinare ale DSV. 

Această analiză poate fi făcută la laboratoarele veterinare de circumscripție, care țin de Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor. Iar în curând vor fi deschise centre de testare și în piețe din Timișoara.

„Colegii medici veterinari de liberă practică sunt dotați, în cabinetele lor, cu trichineloscop, în vederea efectuării acestui examen, iar probabil începând din 7 sau 8 decembrie, cetățenii din Timișoara și din jurul Timișoarei pot veni și în cele două centre pe care le vom deschide în Timișoara, unul în Piața Doina și unul în Piața Iosefin.”, a declarat Flavius Nicoară, directorul DSV Timiș.

Un examen trichineloscopic va costa, cel mai probabil, aproximativ 20 de lei. Porcii pot fi sacrificați de crescători, în gospodării, doar în localitățile în care e permis acest lucru și doar pentru consum propriu.