Viceprimarul Tabără: Terasele din Elefsina (Grecia), deschise la inaugurarea Capitalei Europene a Culturii 2023

grecia1

După Veszprem (Ungaria), și orașul grecesc Elefsina a deschis anul Capitalei Europene a Culturii 2023. Viceprimarul Cosmin Tabără a participat la eveniment, susținând că terasele au fost deschise pe parcursul zilei.

După orașul maghiar Veszprem, în acest sfârșit de săptămână a deschis anul Capitalei Europene a Culturii 2023 și Elefsina, din Grecia. Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a participat la eveniment și a făcut public un scurt rezumat.

Astfel, liberalul susține că a observat că terasele din orașul aflat la 21 de kilometri de Atena au fost deschise în ziua evenimentului oficial. Asta în condițiile în care la Timișoara, primăria a decis ca terasele din Piața Unirii să fie ridicate.

grecia3

Ce am remarcat? De la primarul Elefsinei, până la ultimul invitat, erau la curent despre ce au de făcut în 17 februarie: să participe la deschiderea evenimentului dedicat Capitalei Cultural Europene la Timișoara! Drumul până la hotel l-am parcurs pe jos. Portocalii și lămâii încărcați cu fructe îți atrag inevitabil atenția. La fel cum mi-au atras atenția restaurantele, barurile cu terase deschise până după ora 22.00, cu sisteme de protecție împotriva frigului. Chioșcuri de presă și alte produse deschise la ora târzie. E drept, muzica nu deranjează pe nimeni, nicio terasă nu are dispozitive sonore, poate doar televizoare de dimensiuni mari unde grecii se adună să vizioneze câte un meci de baschet. Camera de la hotel așteaptă fiecare invitat cu materiale promoționale de calitate superioară: reviste de promovare a turismului, catalog de promovare a istoriei Elefsinei, logo-ul Capitalei Cultural Europene, o ciocolată să te îndulcești daca cumva ai avut curaj să guști o portocală care deși arată superb, te acrește până în creștetul capului”, a povestit Cosmin Tabără.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

După evenimentul oficial, viceprimarul PNL al Timișoarei a precizat că acțiunea a fost precedată de o procesiune prin care grupuri de dansatori populari locali, amatori, în spiritul tradiției, s-au îndreptat spre portul Elefsina, locul de deschidere al ceremoniei.

„La Elefsina a fost prezentă și doamna președinte al Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou, și alte oficialități elene. Am discutat cu mai mulți invitați, știau despre week-end-ul nostru de inaugurare și mulți dintre ei vor fi prezenți la Timișoara, oaspeți din Franța – Marsilia, primarul din Budva, Muntenegru, primarul din Elefsina. O mare parte vor ajunge la Timișoara în cursul anului, pentru a se bucura pe îndelete de oferta culturală și frumusețile orașului”, a afirmat Cosmin Tabără.

grecia2

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/