Deschiderea TM2023, fără terase în Piața Unirii. Parlamentar de Timiș: „O inepție”

Chiria in Timisoara este scumpa in zona Cetate

Primăria Timișoara a luat decizia ca toate terasele din Piața Unirii să fie ridicate în preajma deschiderii TM2023, deși este așteptat un număr mare de turiști. Un parlamentar de Timiș consideră decizia „o inepție și un abuz”.

Primăria Timișoara a reușit să supere proprietarii de terase din zona Pieței Unirii. Asta după ce instituția a decis că toate terasele trebuie ridicate în preajma deschiderii Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, programată pentru weekendul 17 – 19 februarie.

Pentru montarea scenei și a echipamentelor tehnice, dar și pentru a face față fluxului crescut de vizitatori, terasele din Piața Unirii vor fi ridicate temporar începând cu 14 februarie, ora 17.00, până în 18 februarie, ora 10.00. Începând din 15 februarie, ora 17.00, până în 18 februarie, ora 10.00 vor fi ridicate și terasele din zona extinsă și de pe străzile adiacente”, a informat primăria.

Ben Oni Ardelean, parlamentar PNL de Timiș, susține că această măsură luată de Primăria Timișoara este o inepție, dar și un abuz.

O inepție și un abuz mai mare nici că puteau face asupra acestor oameni care țin viu centrul orașului și virează bani frumoși în conturile instituției care le pune piedici de mai bine de doi ani. Piața Unirii, unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere din România, locul din oraș cel mai vizitat și cunoscut turiștilor, prin terasele sale ar fi dat o ocazie unică celor sosiți aici să savureze o cafea, să admire arhitectura superbă și să promoveze amintirile și altor cunoscuți. Dar nu, municipalitatea le dă ocazia să exploreze o schelă de șantier imensă, care maschează catedrala de pe strada Alba Iulia și să participe la un eveniment palid, plin de necunoscuți, cu excepția tarafului respectabil, și cam atât pentru centru. E trist ce se întâmplă și mai trist este că dăm cu piciorul unui eveniment care ne-ar putea propulsa în următorii ani. Domnilor, lăsați operatorii privați să își facă treaba în liniște, dați ocazia turiștilor să se relaxeze și să ne promoveze orașul, axați-vă pe acest eveniment crucial și ocupați-vă de lucrurile importante pentru oraș. Doamne, dă-le minte”, a afirmat deputatul Ben Oni Ardelean.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, Primăria Timișoara a transmis că Piața Unirii va deveni „Piața Întâlnirii” în data de 17 februarie, la ora 19.00, astfel că se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea TM2023.

Șapte străzi din cartierul Cetate, conexe Pieței Unirii, vor fi închise în data de 17 februarie, între orele 17.00 – 05.00 (a doua zi dimineața). Traficul va fi complet restricționat, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea autovehiculelor. Astfel, riveranii sunt rugați să aibă acest lucru în vedere, în cazul în care vor dori să circule cu mașina pe străzile respective. (…) Operatorii economici din Piața Unirii au fost informați și consultați pentru aceste demersuri de către Primăria Timișoara și de către echipa care gestionează evenimentul de deschidere. Chiar dacă alte orașe au ales să închidă complet locul de desfășurare a evenimentului de deschidere, primăria dorește ca operatorii economici să funcționeze în continuare și să aibă puncte interioare de servire. O parte dintre operatori deja au în plan să furnizeze meniuri speciale de tip takeaway în pregătire pentru evenimentul de deschidere”, a detaliat Primăria Timișoara.

Străzile pe care va fi închis traficul rutier sunt: Bulevardul Regele Mihai 1 (Piața Mărăști – stația de taxi); Str. Oituz; Str. Regimul Vânători 5; Str. Matei Corvin; Str. Paul Chinezul; Str. George Coșbuc; Str. Palanca.

Programul evenimentului de deschidere pentru Timișoara 2023 poate fi consultat AICI!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/