Primele lucrări semnate Victor Brauner au sosit la Timișoara

expo brauner 1
po 1000x100px (4)

Primele lucrări Victor Brauner au ajuns la Muzeul Național de Artă Timișoara noaptea trecută. Acestea au sosit cu un transport specializat. Expoziția va fi vernisată în 17 februarie, ziua în care Timișoara deschide oficial anul de capitală europeană a culturii. 

Lucrările au venit de la București, Oradea, Galați și Tulcea.

„Primele lucrări Victor Brauner au ajuns la Muzeul Național de Artă Timișoara în această noapte cu transport specializat, de la Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul de Artă Vizuală Galați și Casa Avramide Tulcea.”, au anunțat reprezentanții Muzeului de Artă din Timișoara.

expo brauner 2

Expoziția „Victor Brauner: Invenții și magie” va avea vernisajul în 17 februarie, ziua în care Timișoara deschide anul titlului capitalei europene a culturii. Lucrările – 150 de picturi, desene, sculpturi, ilustrații de carte și documente – vor putea fi văzute aici până în luna mai. 40 dintre acestea au fost împrumutate de la colecția Centrului Pompidou.

Expoziția va avea și un catalog dedicat, coordonat de Camille Morando, co-editat de Arta Grafică și Art Encounters,  care poate fi precomandat deja.