Solicitări de branșare la Colterm pentru sistemul de contorizare individuală pe orizontală

Cuib de vise 1000x100

Societatea de termoficare a Timișoarei primește solicitări de branșări de la dezvoltatori imobiliari. Aceștia sunt în discuții cu Colterm pentru introducerea unei soluții prin care proprietarii să fie în relație directă cu compania, spune conducerea societății.

„Suntem în discuție cu un mare dezvoltator care are multe apartamente, vorbim de peste o mie și am legat un bloc cu 90 de apartamente. Vrem să mai legăm inclusiv niște instituții care nu sunt acum legate la Colterm. Avem cereri pentru o soluție care nu este nouă pe piață, în care eu am o relație directă cu dumneavoastră, abonații. Se rezolvă problema apei calde, pentru că nu mai recirculă apa de la punct kilometri până la client, se produce apă caldă la subsolul blocului în acel mic punct termic și doi – vă puteți face ce temperatură doriți în apartament.”, a declarat Petre Nenu, directorul demisionar al companiei Colterm.

Colterm a introdus această soluție în 2017, în Timișoara. Sistemul are în vedere realizarea instalaţiilor interioare de încălzire în sistem de distribuţie pe orizontală şi contorizare individuală a fiecărui apartament. Concret, se realizează racorduri individuale pentru fiecare apartament, branşamentele fiind prevăzute cu robinete de izolare şi buclă de măsură a consumului de energie termică pentru încălzire. De la aceste racorduri se pleacă pentru efectuarea instalaţiei interioare pe orizontală de încălzire a apartamentului.

Soluția, spune Petre Nenu, poate fi o metodă prin care societatea să câștige clienți.

STPT job 1000x200

„Este cazul termoficării din Bălți care în discuțiile cu Banca Mondială și BEI ni l-au dat ca bună practică. Nu numai că nu au mai pierdut clienți, ci dacă au mers într-un bloc unde erau 60% branșați pe sistem clasic și au venit cu schimbătorul de căldură, în iarna următoare erau legați toți.”, a mai spus Nenu.

Pe de altă parte, compania a pierdut 3.000 de abonați în ultimul an. Petre Nenu spune că societatea nu poate identifica în câte dintre cazuri este vorba despre neîncrederea pe care cei care au ales să se debranșeze o au cu privire la viitorul societății de termoficare. În prezent, Colterm are aproximativ 51.000 de abonați, familii și instituții publice.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/