Fritz: Am atras peste 415 milioane de lei fonduri europene și naționale în acest an

dominic fritz steaguri

Dominic Fritz susține că Primăria Timișoara a atras în prima lună din acest an o sumă uriașă de bani. Este vorba de 415 milioane lei, din fonduri europene și naționale. „Sunt bani care vor ajunge în următorii ani să schimbe în bine viața timișorenilor”, a afirmat edilul-șef.

Dominic Fritz a anunțat că de la începutul anului și până în prezent Primăria Timișoara a reușit să atragă o sumă importantă de bani. Și anume, peste 415 milioane de lei.

De la începutul anului am atras peste 415 milioane de lei fonduri europene și naționale. Sunt fie contracte de finanțare semnate în ianuarie, fie finanțări aprobate de la începutul anului și urmează semnarea contractelor: 308,5 milioane lei fonduri europene pentru 30 de autobuze electrice, 33 de troleibuze și 17 tramvaie; 23 milioane lei fonduri europene pentru reabilitarea energetică a campusului de la Liceul Alimentar; 43 milioane lei fonduri naționale pentru Pasajul Solventul; 20 milioane lei fonduri europene pentru reabilitarea energetică a campusului de la Colegiul H. Coandă; 15,6 milioane lei fonduri europene pentru 22 de ambulatorii moderne la Spitalul Municipal; 6 milioane lei fonduri europene pentru 100 insule de colectare selectivă a deșeurilor”, a afirmat edilul-șef.

celtic transilvania 1000x100px

Primarul Timișoarei susține că aceste fonduri vor schimba în bine fața orașului, în următorii ani.

Sunt bani care vor ajunge în următorii ani să schimbe în bine viața timișorenilor. Fie că vorbim de transport public mai eficient, de servicii medicale mai bune, școli mai moderne, mult așteptata legătură de la Solventul sau o colectare mai bună a deșeurilor – toate, sunt investiții pe care ar fi fost imposibil să le susținem doar din bugetul local. Nu ne oprim aici. Continuăm”, a precizat Dominic Fritz.