Reșița vrea parcări inteligente, după modelul celor din Olanda și Germania

Municipalitatea are în lucru un proiect ce are în vedere modernizarea parcărilor publice din oraș. Atât pe partea sistemului de plată, cât și a modului în care angajații primăriei vor putea depista mai ușor și rapid șoferii care nu-și achită parcarea.

„Este un proiect la care noi lucrăm de vreo doi, trei ani, am consultat și ce se întâmplă și prin țările din afară, prin Olanda, prin Germania. Când spunem parcări inteligente ne referim la faptul că se achiziționează o piesă cilindrică, un dispozitiv electronic, care se introduce printr-o carotă în asfalt în locul de parcare și se închide. Când vine mașina pe locul de parcare, acel dispozitiv se sesizează că este o mașină acolo, și dacă în trei – cinci minute, la cât este el setat, nu simte că s-a plătit locul respectiv, anunță automat un operator. Astfel, colegii noștri din primărie care astăzi umblă cu un tool, cu o sculă în mână și bagă numărul la mașină să vadă dacă s-a plătit sau nu, vor merge țintit la cel care nu și-a plătit locul de parcare. În ceea ce privește numărul lor, cred că vom achiziționa câteva mii, pentru că ne dorim să face acest lucru la nivel de oraș.”, a declarat recent, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Ioan Popa.

Prin același proiect vor mai fi achiziționate și automate pentru plata parcării, precum și dispozitive digitale care vor indica numărul locurilor libere din parcare. Proiectul este finanțat din fonduri europene, cu șanse mari de implementare în acest an.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/