Viceprimarul Tabără promite că rezolvă problema terenurilor pentru tineri până în iunie

Primăria Timișoara reanalizează lista tinerilor înscriși pentru a primi terenuri gratuite, pe care să își construiască o casă de locuit, apoi va proceda la atribuirea parcelelor. Prima listă cu tineri a fost întocmită în 2017, următoarea – în 2019 și, nici până acum, tinerii nu au beneficiat de prevederile Legii 15/2003. 

„În scurtă vreme vom lua o decizie finală. Am revăzut listele, facem o reactualizare pentru că a trecut foarte mult timp și vom pune în aplicare legea. Există și câteva sentințe judecătorești obținute de câțiva tineri care au aplicat și între timp nu mai îndeplineau criteriile. Eu cred că la începutul lunii iunie rezolvăm.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

Primăria a pierdut deja 5 procese cu tineri care s-au regăsit pe listă și care ar fi trebuit să intre în posesia parcelelor pentru construcția caselor, însă mai sunt cazuri asupra cărora instanța încă nu s-a pronunțat.

leader board 728 x 90 px

„Avem o sentință și în ceea ce privește anumite persoane care au dobândit între timp proprietăți și instanța le-a dat dreptul de a beneficia de drepturile acestei legi, ceea ce, nefiind toți cu sentință, mi-e foarte greu să pun în aplicare un lucru pe care legea îl interzice. Aici e singura discuție. Dar mă interesează să văd soluțiile definitive. Există în instanța superioară acum una va fi cu termenul în luna mai. (…) Pentru cei care nu mai au vârsta – se păstrează… contează vârsta la data aplicației. Avem și persoane care s-au retras și ar mai fi care încă se retrag.”, a explicat Cosmin Tabără.

Sunt 128 de beneficiari cărora ar trebui să li se atribuie parcele de teren anul acesta. Procedura a fost suspendată cu totul la finalul mandatului administrației Robu și reluată de administrația Fritz.

CITEȘTE ȘI: Încă o rundă de promisiuni pentru tinerii care așteaptă terenurile gratuite de la Primăria Timișoara

În altă ordine de idei, Primăria Timișoara lucrează la inventarierea tuturor imobilelor care fac parte din patrimoniul municipalității. Într-o lună ar trebui să fie gata o situație exactă cu numărul acestora, cu starea și fișa fiecărei clădiri în parte.