Încă o rundă de promisiuni pentru tinerii care așteaptă terenurile gratuite de la Primăria Timișoara

Funcționarii din Primăria Timișoara spun că în cel mai scurt timp vor să demareze atribuirea suprafețelor de teren pentru tineri, în baza Legii 15/2003, însă doar jumătate din parcelele atribuite în PUZ vor fi date anul acesta. Procedura a fost suspendată de consiliul local precedent. 

Lista cu tinerii care au obținut punctajul necesar pentru a primi teren în baza Legii nr. 15/2003 a fost aprobată în martie 2019 și nici până acum tinerii nu au intrat efectiv în posesia parcelelor. Între timp, un Control al Curții de Conturi a scos la iveală o serie de probleme. O comisie tehnică din primărie a analizat toate dosarele depuse și a stabilit un nou punctaj, ulterior procedura de atribuire fiind sistată cu totul în ultima ședință a CL din administrația Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara suspendă oficial procedura de atribuire a terenurilor pentru tineri

În cea mai recentă ședință de CL, aleșii au avut pe ordinea de zi trei adrese, plângeri prealabile, formulate împotriva hotărârii de consiliu local care suspendă documentele privind aprobarea tabelului ierarhizat după punctaj al solicitanților de teren conform Legii 15/2003 și atribuirea parcelelor validate.

„Noi pregătim pentru următorul plen un nou proiect de hotărâre în care să aprobăm acest proces-verbal (n.r. noul punctaj stabilit de comisia tehnică) și sperăm ca în cel mai scurt timp să și atribuim aceste parcele. (…) Noi sperăm ca în următoarea ședință a consiliului local să încheiem cu această poveste și să trecem la atribuirea efectivă a acestor parcele. În PUZ-ul prin care s-au aprobat aceste parcele de pe Ovidiu Balea erau trecute 320. Noi, deocamdată, atribuim doar 126 de parcele. (…) În fiecare început de an, comisia pentru punerea în aplicare a Legii 15 propune aprobării CL o listă de parcele disponibile care pot fi atribuite. Pentru anul viitor vom pregăti o nouă listă și o veți aproba. Eu zic să finalizăm cu cele 126 de parcele și apoi să continuăm.”, le-a spus Mihai Boncea, de la Direcția de Clădiri și Terenuri Vest din Primăria Timișoara, consilierilor locali.

Tinerii care vor primi aceste terenuri trebuie să înceapă construcția casei într-un an de la semnarea contractului și să finalizeze lucrările în 5 ani, altfel vor pierde terenul atribuit cu titlu gratuit.

Prima listă a câștigătorilor concursului de dosare pentru atribuirea terenurilor a fost publicată în 2017. Terenurile au suprafețe de 252 mp, respectiv de 276 mp.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/