Primăria Timișoara suspendă oficial procedura de atribuire a terenurilor pentru tineri

În ultima ședință a Consiliului Local Timișoara din administrația Nicolae Robu, aleșii au votat suspendarea procedurilor prin care tinerilor ar fi trebuit să li se repartizeze parcele de teren pentru construcția unor case. 

Lista cu tinerii care au obținut punctajul necesar pentru a primi teren în baza Legii nr.15/2003 a fost aprobată în martie 2019 și nici până acum tinerii nu au intrat efectiv în posesia parcelelor. Între timp, un Control al Curții de Conturi a scos la iveală o serie de probleme, astfel că dosarele depuse trebuie reanalizate „pentru o departajare echitabilă a cererilor depuse, respectiv ducerea la îndeplinire a măsurii dispuse de Camera de Conturi Timiș.”

Miercuri, în ședință, consilierii locali au votat suspendarea producerii.

„Având în vedere că cei care au intrat pe listă au deja proprietăți, iar legea spune că pot să le dai teren doar atunci când nu au proprietăți, am considerat să suspendăm procedura până se închide măsura de către Curtea de Conturi”, a spus viceprimarul Farkas Imre în plenul CL. În completare, Nicolae Robu a precizat că „nu se anulează acest proiect, ci se suspendă punerea în aplicare, punerea în aplicare rămânând în sarcina administrației viitoare.”

Prima listă a câștigătorilor concursului de dosare pentru atribuirea terenurilor a fost publicată în prima parte a anului 2017. Pentru cele 128 de parcele s-au înscris peste 200 de tineri. Terenurile au suprafețe de 252 mp, respectiv de 276 mp.

CITEȘTE ȘI: Situația terenurilor pentru tinerii timișoreni, rezolvată după alegeri. Viceprimarul responsabil ridică din umeri, primarul nu s-a amestecat „nicio clipă”