Viceprimarul Marius Isac, reclamant în instanţă? Mai degrabă, citat la DNA!

Viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac, s-a înmuiat după ședința de Consiliu Local din luna iunie și nu a mai purces la darea în judecată a celor doi crescători de animale, care îi aduseseră grave acuzații în plenul ședinței. În schimb, aceştia vor să facă plângere penală la Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

Întrebat de către liderului grupului PSD din Consiliul Local, Florin Bogdea, dacă a inițiat procedura juridică împotriva fraților Ștefan, cei care l-au acuzat de tentativă de luare de mită la ședința de Consiliu din iunie, viceprimarul Isac a lăsat să înțeleagă fiecare ce vrea.

„Domnule viceprimar, i-ați dat în judecată pe cei doi crescători de animale? Nu de alta, dar ați spus că ne puneți martori pentru că v-au acuzat aici în plen că ați fi vrut să luați mită!”, l-a întrebat Florin Bogdea. Viceprimarul a răspuns mai mult pentru el, ceva neînțeles de Bogdea, care a zâmbit.

leader board 728 x 90 px

L-am întrebat și noi pe viceprimar dacă cele spuse în Consiliul Local au fost puse în practică, însă Marius Isac nu a răspuns mesajului transmis telefonic. În schimb, primarul Felix Borcean ne-a declarat că a vorbit cu Isac și acesta încă nu a depus nicio plângere penală împotriva celor doi crescători de animale din Valea Timișului.

Reamintim că, în ședința de Consiliu Local din luna iunie, frații Ștefan au declarat public că îl învinuiesc pe viceprimarul Marius Isac pentru blocarea contractului la APIA și de reziliere a contractului de închiriere a 60 ha de pășune din domeniul Caransebeșului, astfel că acum nu mai dispun de subvenția APIA.

„De la Cadastru de la Primărie ne-au calculat pentru animalele noastre de câtă pășune am beneficia și au ieșit 90 de hectare. Dar au zis că nu au atâta și, ca să fim din Caransebeș, să facem pe fratele meu contractul și el să-și facă o mutație pe Caransebeș, pentru că altfel nu putem beneficia. L-am adus pe fratele meu Traian Ștefan, care deține PFA, și am adus toate actele și ni s-au dat 60 de hectare. După câteva zile, niște oameni de-ai domnului viceprimar, Marius Isac, ne-au cerut dreptul de 5.000 euro. Şi după ce noi nu am vrut, ni s-a făcut notificare la APIA”, spunea Romi Ștefan.

„Pentru ceea ce afirmați acum, o să vă dau în judecată!”, a replicat atunci viceprimarul Marius Isac.

Am luat legătura și cu Romi Ștefan, unul dintre crescătorii de animale, care a adus acuzele viceprimarului.

„Fratele meu, Traian, a fost din nou la Primărie, pentru că documentul, contractul de închiriere, nu se poate rezilia decât prin instanță. Nici nu putem plăti taxa, pentru că nu ne acceptă banii. Ei spun că încă nu au toate dosarele cu crescătorii de animale. Noi nu putem rămâne așa, avem un contract valabil, care nu este onorat de Primărie și am și pierdut subvenția APIA… Noi ce facem în situația asta?”, întreabă Romi Ștefan.

Acesta a mai adăugat că fratele său Traian, care este titularul contractului, va face plângere penală împotriva Primăriei Caransebeș la Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.