Dezastru în cartierul Nord din Caransebeş! Primarul Borcean continuă vizitele la ceas de seară

Cartierul Nord a fost vizitat joi noapte de primarul Caransebeşului, Felix Borcean, care a organizat o acţiune cu Poliţia Locală şi Naţională, în urma sesizărilor făcute de mai mulţi cetăţeni cu privire la gălăgia, dar şi la mizeria din zona magazinelor.

Dacă zona magazinelor a fost găsită cum era de aşteptat în urma reclamaţiilor, surprinzătoare a fost clădirea fostei Școli Generale nr. 7, unde au fost sparte toate geamurile de termopan de la parter, uşile forţate şi au fost vandalizate spaţiile de clasă şi mai ales coridoarele, devenind o toaletă publică. Razia poliţiştilor a scos la lumină un grup de tineri care consumau etnobotanice, ascunzându-se în clădirea şcolii şi care, la vederea poliţiştilor, au luat-o la fugă, aruncând pungile cu „iarbă”. Oamenii de ordine i-au reţinut pe doi dintre cei 5 fugari şi i-au condus la secţie unde, în urma percheziţiilor corporale, s-a găsit asupra unui tânăr o improvizaţie de „iarbă” pe care o numea „penală”.

Toți tinerii locuiesc în cartierul Nord, zona NATO, cum este cunoscută de localnici, unde au mai fost descinderi la mai mulţi traficanţi de droguri.

„Intenţia noastră este să avem liniştea că circulăm pe străzi sigure, ca oamenii, când se întorc acasă de la lucru sau indiferent de unde să poată fi în siguranţă. Tinerii nu au ce căuta în locuri nesigure ca acestea! Știm cât de nociv este consumul de droguri, indiferent de care sunt ele. Unul dintre băieţii depistaţi are 17 ani, locuieşte cu o bunică şi a abandonat şcoala”, a menţionat primarul Felix Borcean.

Locurile în care se consumă substanţe interzise se cunosc de către poliţişti, astfel că asemenea campanii pe timp de noapte vor fi intensificate, ne-a asigurat edilul oraşului. Felix Borcean a mai menţionat că trebuie luate măsuri şi împotriva celor care nu respectă curăţenia oraşului:

„Ceea ce am găsit în zona magazinelor de la Nord nu este normal, pet-uri aruncate, probabil de cei care au consumat berea, coji de seminţe peste tot, resturi de ambalaje. Mai mult toate gunoaiele rezultate după o zi de vânzări de la magazine sunt scoase afară noaptea şi până dimineaţa tot gunoiul este împrăştiat”, spune Felix Borcean.

Edilul a mai precizat că va lua măsuri cu privire la securizarea fostei Școli Generale nr. 7, a=unde la ultimul etaj se desfăşoară cursurile Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa:

„Voi da sarcină lucrătorilor de la salubritate să cureţe clădirea la parter şi curtea şcolii şi angajaţilor de la Serviciul Public de Întreţinere şi Reparaţii să cuprindă în lucrările din perioada următoare, montarea unor ferestre noi, cu grilaje de protecţie de această dată, la parterul clădirii şi repararea încuietorilor de la uşi. Clădirea nu este toaletă publică, mai ales că lângă este Clubul Sportiv Şcolar, cu sala de sport, iar la un etaj superior studenţii vin la cursuri şi chiar dacă totul este separat este deranjantă imaginea şi mirosul ce este degajat de aici”, a mai adăugat primarul Caransebeşului, Felix Borean.