Omenia costă! Doi bătrâni au rămas fără bani din prea multă bunătate…

Omenia a doi pensionari din Zervești i-a costat scump. Au avut încredere să primească în casă niște necunoscuți, care la plecare au luat cu ei și agoniseala celor doi bătrâni. 

Dimineață agitată astăzi în gospodăria a doi bătrâni din satul Zervești, comuna Turnu Ruieni. Nepoata lor ne-a contactat, în această dimineață, pentru a reclama că cei doi au fost jefuiți de 5 bărbați de etnie romă. Aceștia ar fi intrat în casă și, amenințându-i, le-au luat suma de 4.000 de lei, practic toți banii pe care îi aveau. Tânăra bănuiește că hoții ar fi acționat la pont, având în vedere că bunicul său primise pensia cu doar câteva zile înainte.

Poliția cărășeană nu susține însă varianta celor păgubiți. Comisar-șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, spune că este vorba despre înșelăciune, nicidecum despre furt sau tâlhărie. Cei doi bătrâni i-ar fi primit de bunăvoie pe necunoscuți în casă, aceștia cerându-le găzduire, pe motiv că sunt obosiți. Ba mai mult, le-ar fi promis bătrânilor și bani în schimbul serviciilor. Dimineață însă s-au făcut nevăzuți cu tot cu economiile lor. Din păcate, pensionarii nu le-au putut da polițiștilor prea multe date despre făptași și nici despre mașina cu care aceștia au plecat dimineață.

În cauză se continuă cercetările pentru depistarea autorilor faptei și pentru stabilirea pagubei.

Cazul nu este singular. Oamenii legii spun că încrederea bătrânilor în necunoscuți este mare și că aceștia deschid ușa cu ușurință oricui vrea să le treacă pragul. În plus, metodele de înșelăciune se înmulțesc cu rapiditate, așa că singura cale de a preveni astfel de fapte este vigilența.