Viceprimarul Lațcău, nemulțumit de ritmul lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și canal din Timișoara

latcau retea6

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că este nemulțumit de modul în care se mișcă cele patru firme care se ocupă de reabilitarea rețelei de apă și canalizare, un proiect finanțat cu bani europeni. Investiția ar trebui terminată până la finalul anului viitor.

Unul din cele mai complexe proiecte din Timișoara care se află în derulare este cel al Aquatim, privind reabilitarea rețelei de apă și canal din oraș. În total, aproximativ 100 de străzi, pe care se află în jur de 65 de kilometri de conducte, sunt incluse în proiect, care are o valoare de 28,5 milioane de euro, fiind finanțat cu bani europeni. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a vizitat o parte din acest șantier și s-a arătat nemulțumit de ritmul lucrărilor.

După un efort considerabil și mai multe licitații fără succes, Aquatim are de anul acesta 4 antreprenori generali cu care lucrează pe toate loturile de reabilitare a rețelei de apă și canalizare din Timișoara. Toate străzile pe care se va interveni trebuie să fie ca noi până la finalul lui 2023, fiind un proiect pe fonduri europene, finanțare care se încheie atunci. Se lucrează momentan pe 20 de străzi și câteva secțiuni sunt deja gata. Sunt nemulțumit de ritmul lucrărilor, în special pe marile magistrale care traversează orașul sub Bulevardul Cetății și Stan Vidrighin, unde reabilităm liniile de tramvai și tot ansamblul stradal. O parte din probleme s-au rezolvat, dar unele situații neprevăzute tot apar. De exemplu, pe Stan Vidrighin a fost descoperit încă un bloc de beton care susține conducta veche de magistrală. Pentru ca să poată scoate țeava, constructorul nu poate interveni cu utilaje grele, fără să riște să inunde întreg amplasamentul sau să oprească temporar furnizarea de apă”, a afirmat Ruben Lațcău.

latcau retea2

De asemenea, viceprimarul Timișoarei susține că a întâlnit pe teren un lucru de care este extrem de nemulțumit. Și anume, faptul că sunt străzi care așteaptă o lună sau chiar două pentru o refacere.

De exemplu, pe Inocențiu Micu Klein lucrează la refaceri o firmă cu care suntem deja familiarizați, care a avut întârzieri și pe alte lucrări, dar care reușește constant să ne surprindă negativ. Am întâlnit oameni competenți pe teren, constructori serioși și sper să putem închide anul viitor și acest capitol din viața orașului”, a precizat Ruben Lațcău.

latcau retea5

latcau retea4

latcau retea1